Finalisten Racing Team Welzorg in de Suzuki Swift Cup zijn bekend

Persbericht van Welzorg Nederland B.V.

De competitie waarmee wordt bepaald welke gehandicapte sportman of sportvrouw als beste geschikt is te gaan autoracen in het Welzorg Suzuki Swift team is in een beslissende fase terechtgekomen. Van de 150 kandidaten aan het begin van de zoektocht zijn er nog maar vijf over: De finalisten. Vijf potentiële autocoureurs op jacht naar de hoofdprijs: Hasan Aktan, Sharon van Dam, Mustafa Jebari, Gerard de Nooij en Mike Smit. Zij gaan onder begeleiding van meervoudig Nederlands kampioen Phil Bastiaans daadwerkelijk op het circuit aan de slag. Uiteindelijk zal een van hen in 2012 gaan racen in de Suzuki Swift Cup. Een droom die uitkomt.

De tien deelnemers die half februari na de juryronde in het Louwman-museum in Den Haag overbleven zijn uitgebreid medisch getest in Sporticipate, een samenwerking van Sportcentrum Blixembosch en SportMáx, het sportmedisch adviescentrum van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Deze medische ronde werd zwaar meegewogen bij de beslissing over welke vijf kandidaten op het circuit kunnen laten zien of zij geschikt zijn voor een carrière in de autosport.

De resultaten van de medische test werden samengenomen met de scores van de juryronde in Den Haag en de motivatiebrieven die de deelnemers eerder instuurden. Dat leverde bovenvermelde vijf namen op. Deze finalegroep moet uiteindelijk een coureur en een reserverijder opleveren.

De zoektocht naar een coureur voor het Welzorg Suzuki Swift raceteam wordt mogelijk gemaakt door Welzorg, Fonds gehandicaptensport, Wings and Wheels, Phil Bastiaans Autosport en Blixembosch.

Links:
http://www.welzorg.nl



Razende Robot Reporter