ROC Friese Poort

NIEUW: Doorstroomprogramma's HTV-Politie

09 maart 2011

De samenleving roept om `meer blauw op straat' om de toenemende criminaliteit en overlast tegen te gaan. Maar taken op het gebied van toezicht en handhaving gaan steeds meer van de politieorganisatie naar handhavers.

Doorstroomprogramma
Om de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid goed aan te laten sluiten bij het politieonderwijs, is een doorstroomprogramma HTV-Politie ontwikkeld. Het doorstroomprogramma is gebaseerd op de HTV-opleiding en uitgebreid met een aantal politieonderdelen. Dit kan in twee tot drie jaar worden gedaan. Na het afronden van het doorstroomprogramma HTV-Politie is minimaal een jaar verkorting mogelijk in het politieonderwijs. Dit kan zowel op niveau 3: Politiemedewerker, als niveau 4: Allround politiemedewerker. Bij de opzet van de opleiding werken we intensief samen met Politie Fryslân en stadstoezicht in de regio. De stage vindt zowel bij de politiekorpsen als bij toezichthoudende organisaties plaats.

SCW-Politie
Ook voor de opleiding Sociaal Cultureel Werker (SCW) is een doorstroomprogramma HTV-Politie ontwikkeld. Dit doorstroomprogramma garandeert een verkorting van anderhalf jaar in het politieonderwijs voor Allround politiemedewerker. Heb je een doorstroomprogramma gevolgd, dan moet je voldoen aan de keuringseisen die bij de Politie voor de verschillende opleidingen worden gesteld.

Reservering
De vraag naar personeel bij Politie Fryslân neemt de komende jaren fors toe. Voor deelnemers die de opleiding bij ROC Friese Poort succesvol afronden en het keuringstraject bij de politie succesvol doorlopen, wordt ruimte gereserveerd. Afhankelijk van het doorstroomprogramma kunnen zij de Politieacademie in anderhalf tot twee jaar afronden.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Je kunt terecht bij de decaan Uniformberoepen: Ali Tilma, tel: (058) 265 5232 of via e-mail: atilma@rocfriesepoort.nl