FloraHolland


Herinnering: legbord bovenop stijlen A08 en N08 niet toegestaan

FLORAHOLLAND (9 maart 2011) - Begin 2010 is FloraHolland gestart met het ombouwen van 240.000 stapelwagens tot een uniforme stapelwagen. Inmiddels rouleert al een groot aantal aangepaste oud-FloraHolland stapelwagens (N08) en Aalsmeer stapelwagens (A08), in de sierteeltketen. Sinds 1 november 2010 mogen de vijf extra legbordgaten gebruikt worden, maar is het plaatsen van legborden bovenop de stijlen van de N08 en A08 niet toegestaan.

Vanuit veiligheidsoverwegingen en de beheersing van productkwaliteit, zijn legborden bovenop de stijlen van de N08 en A08 niet toegestaan. Er is geen borging voor het fust op een legbord bovenop de stijlen. In praktijk blijkt dit te gevaarlijk en geeft het een te grote kans op schade. Klik hier voor het filmpje dat dit in beeld brengt.

Bij overtreding van het verbod geldt dat de partij waarbij op één of meer stapelwagens een legbord bovenop ligt, niet wordt aangenomen door de Aanvoerverwerking. De partij wordt dus niet geveild! De aanvoerder is zelf verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van deze kar/partij. Let op: deze sanctie geldt uitsluitend voor legborden bovenop de stijlen van de N08 en A08. De regels gelden op alle vestigingen van FloraHolland en Veiling Rhein Maas.