Team Heiner


Theorielezingen Team Heiner

24 February 2011

Ben je wedstrijdzeiler en wil je goed voorbereid aan het nieuwe watersportseizoen beginnen, schrijf je dan nu in! Je kunt je voor één of meerdere lezingen inschrijven en de inhoud wordt per sessie gebundeld aangeboden als naslagwerk met ruimte voor eigen notities.

Hieronder vind je het programma overzicht met data, sprekers en een korte toelichting per onderwerp. De avonden zijn op basis van open inschrijving (introducés zijn dus ook van harte welkom) en we vragen een vergoeding om deze avonden kosten neutraal aan te kunnen bieden. De kosten bedragen EUR 50,= per avond of EUR 80,= voor drie avonden naar keuze (incl. BTW en drankjes).

De ontvangst is vanaf 19.15 uur bij Team Heiner in Lelystad (de presentatie start om 19.30 uur) en is omstreeks 22.00 uur afgelopen.

Heb je interesse in één of meerdere avonden, meld je dan uiterlijk de maandag voorafgaand aan de lezing aan bij Gert van der Heijden door hem een mail te sturen met je (factuur)gegevens. Na aanmelding ontvang je een factuur.

Woensdag 9 maart:
Spreker: Gert van der Heijden, topwedstrijdzeiler Onderwerp: Wedstrijdstrategie
Wedstrijdstrategie is het bepalen van je plan, er vanuit gaande dat er geen tegenstanders op het baan zijn. Met welke factoren moet je rekening mee houden en welke niet.

Woensdag 23 maart:
Spreker: Gert van der Heijden, topwedstrijdzeiler Onderwerp: Wedstrijdtactiek
Hoe ga je om met alle tegenstanders op de wedstrijdbaan die allemaal hetzelfde willen bereiken en allemaal om dezelfde baan, boeien en tegenstanders moeten varen om hun doel te bereiken.

Woensdag 6 april:
Spreker: Jos Spijkerman, international judge & umpire Onderwerp: Matchracereglement
In voorbereiding op de finale van de winterserie matchracing een overview van het reglement, calls uit het callbook en situaties die aangedragen worden door de deelnemers.

Woensdag 20 april:
Spreker: Roy Heiner, topwedstrijdzeiler
Onderwerp: Zeilvorm
Hoe krijg je bolling in een zeil, welke trim mogelijkheden zijn er om de bolling te veranderen en hoe moet de zeilvorm er eigenlijk uit zien. Allemaal onderwerpen die uitgebreid aan de orde komen.

Woensdag 30 mei:
Spreker: Guus da Graca, meteoroloog
Onderwerp: Meteo voor wedstrijdzeilers (NSR)
Kan je voorspellen wat de wind gaat doen, kan het zijn wat voor de ene zeiler als geluk overkomt, voor de ander kennis is. Guus neemt ons mee in de meteorologie voor wedstrijdzeilers, met als speciale case, de voorbereiding voor de Vuurschepenrace.