Brouwerij Huyghe treedt toe tot de Belgian Family Brewers

09/03/2011 15:01

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Brouwerij Huyghe uit Melle treedt toe tot de vereniging van de Belgian Family Brewers. Zij zijn de 15de brouwerij die zich aansluit bij deze groep van Belgische, traditionele en familiale brouwers.

Brouwerij Huyghe is de oudste actieve brouwerij uit het Gentse. Er was al brouwactiviteit in 1654 in Melle. De brouwerij is nu nog steeds in handen van de familie Huyghe die de brouwerij overnam in 1906.

Bieren

De bieren waarmee brouwerij Huyghe lid wordt zijn de vier varianten van "Delirium" en het bier "La Guillotine".

De Delirium bier-varianten zijn: Tremens, Nocturnum, Red en Christmas. Delirium is het bier met het typische roze olifantje dat in 1998 wereldberoemd werd toen Delirium Tremens werd uitgeroepen tot 'Best beer of the World'.

Ook het Award winnende bier La Guillotine wordt lid van de Belgian Family Brewers.

Dit goudblonde bier (Alc. 8,5%) is een evenwichtig bier gemaakt van drie soorten hop met een mooie bittere afdronk. Het is voor het eerst ontworpen in 1989, naar aanleiding van de tweehonderdjarige verjaardag of "Bicentenaire" van de Franse Revolutie.

Ontstaan Delirium

Ondanks de eeuwenoude traditie werd pas op 26 december 1988 voor de eerste maal "Delirium Tremens" gebrouwen. Het brouwersteam produceerde dit blond biertje (Alc. 8,5% Vol) op aandringen van Italië. De eigenheid van Delirium is naast haar 3 verschillende gisten haar heel originele verpakking dat op Keuls aardewerk doet denken. Het etiket verbeeldt op een originele manier de verschillende fasen van Delirium.

Belgische brouwerijen vormen één front

Belgische bieren worden steeds meer bedreigd door valse buitenlandse concurrentie. De Belgische manier van brouwen wordt schaamteloos gekopieerd en termen als 'Belgian beer' en 'Belgian style' prijken op talloze etiketten van niet-Belgisch bier. Daarom willen Belgische brouwerijen een front vormen om gezamenlijk te laten zien dat aan het Belgische bier een lange historie vooraf is gegaan.

Alain De Laet: "Het aansluiten van onze brouwerij bij de Belgian Family Brewers is een mooie aanvulling op onze bedrijfsfilosofie. De wereld meer laten zien over onze Belgische familiebrouwerijen, brouwactiviteiten en ambachtelijke bieren. We hebben een rijke geschiedenis en tientallen jaren hard gewerkt om deze prachtige Belgische bieren te brouwen. "

Belgian Family Brewers

BFB groepeert historische en onafhankelijke familiebrouwerijen die met het BFB-label de consument de garantie bieden van een echt en traditioneel Belgisch bier. Enkel de bieren die voldoen aan de strikte vereisten van de vereniging komen in aanmerking voor het label. Zo moet het bier volledig in België gebrouwd worden door een familiebrouwerij die minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwt. Het bier mag ook niet als kopij onder een andere naam of met een ander etiket verkocht worden. Dankzij het BFB-label kan er geen twijfel meer bestaan over het Belgisch karakter en het ambachtelijk productieproces van streekbieren of speciale bieren. Meer informatie over de bieren en rond BFB zelf is te vinden op : www.belgianfamilybrewers.be .

- Einde persbericht-

BEELDMATERIAAL:

www.fileserver-urban-communication.be/BFB/huyghe

http://www.photo-depot.be/fotoweb/Grid.fwx?username=huyghe&password=delirium

Noot voor de redactie,