Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 9 maart 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 9 maart t/m zondag 20 maart 2011

Woensdag 9 maart
9.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een werkbezoek aan het Project Pitstop (Wonen Werken Leren). Locatie: Prins Hendriklaan 122 te Amersfoort.

9.30 uur
Wethouder Boeve neemt deel aan het wethoudersdebat op de conferentie Maatschappelijk Vastgoed. Locatie: Auditorium Hogeschool van Amsterdam, Weesperzijde 190 te Amsterdam.

13.30 uur
Wethouder Tigelaar spreekt tijdens de Conferentie Operatie Amersfoort Jong. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

19.30 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de ICP(International Confederation of Principles) conferentie, georganiseerd door de VO-raad, de sectororganisatie voor het Voortgezet Onderwijs. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Barendregt en wethouder Van 't Erve bezoeken de Inspiratiemiddag 'Duurzame Stad in ruimtelijk perspectief!'. In het kader van de Structuurvisie Amersfoort 2030 is deze Inspiratiemiddag aan wethouder Barendregt aangeboden door Elma Stedenbouw en Eemstad Lab. Locatie: Stadhuis, Raadzaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Tigelaar is aanwezig bij de Jaarlijkse bijeenkomst "Groot WBT". Tevens zal hij de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en het Wijkbeheerteam Vermeer-, Berg- en Leusderkwartier ondertekenen. Locatie: De Drietand, Neptunusplein 70 te Amersfoort.

Donderdag 10 maart
12.30 uur
Het college bezoekt de relatiebijeenkomst georganiseerd door de stichting Amersfoort-in-C, de stichting waar het Armando Museum, Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE / Architectuurcentrum onderdeel van zijn. Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Tigelaar verricht de aftrap van de startbijeenkomst Project B-slim. Dit project heeft als doel overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Locatie: wijkcentrum De Sleutel, Noordewierweg 252-1 te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouder Tigelaar verricht de opening van de "Sprekende Kast". Sinds vorig jaar heeft het Wijkmuseum Soesterkwartier een "Sprekende Kast". De kast is een verplaatsbaar tentoonstellingsmeubel, voorzien van geluid en een digitale fotolijst. Deze staat vanaf 10 maart in de binnenplaats van De Observant. Locatie: Stadscafé De Observant te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Buijtelaar geeft tijdens de themabijeenkomst 'Mobiliteit' van VAB Eetcafé een toelichting op het Verkeer- en Vervoerplan van de gemeente Amersfoort en neemt deel aan de paneldiscussie. Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort

Vrijdag 11 maart
15.45 uur
Burgemeester Bolsius neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de symposiumbundel tijdens het symposium 'De waarde van de ouderdom', georganiseerd door de Stichting Amersfoortse Bergkapel. Locatie: de Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort.

Zaterdag 12 maart
11.45 uur
Wethouder Barendregt woont de presentatie 'Levende muziek bij zwijgende films' bij. Leerlingen van Scholen in de Kunst begeleiden korte filmpjes uit de beginjaren van de cinema met verschillende instrumenten. Locatie: Icoontheater, Leeghwater 1/3 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van 't Erve opent Fairfight Amersfoort (FFA). FFA neemt deel aan het oesh-project. Dit project heeft als doel jeugd te enthousiasmeren en in te zetten als vrijwilliger binnen de vechtsportvereniging én in de wijk. Locatie: Dirk Loogenstraat 8 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Bolsius woont het jubileumconcert van Orkestvereniging Amersfoort (OVA) bij. Zie voor meer informatie de website van de OVA: www.orkestverenigingamersfoort.nl Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Maandag 14 maart
19.30 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens een bijeenkomst van de Rotaryclub Amersfoort. Locatie: Amicitia, Prins Hendriklaan 15 te Amersfoort.

Woensdag 16 maart
14.00 uur
Speeltuinvereniging Rivierenwijk (Soesterkwartier) heeft een prijs gewonnen in het kader van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit met het project "spelen met water". Wethouder Tigelaar is aanwezig bij de prijsuitreiking. Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

14.30 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Congregatie Zusters van Sint Jozef. Locatie: Mgr. Blom Stichting, Barchman Wuytierslaan 55 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Barendregt lanceert de vernieuwde website van Archief Eemland. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 17 maart
13.45 uur
Wethouder van 't Erve opent het spel Koersbal. Dit spel is een australische sport, gelijkend op jeu-de-boules en verkregen via het buurtbudget. Locatie: De Herberg, Watersteeg 85 te Amersfoort

14.00 uur
Wethouder Boeve neemt het rapport over De Hoef in ontvangst, dat door de VAB, VAO en KvK is opgesteld. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Barendregt neemt uit handen van mevrouw Joke Sickmann (namens de Miles-groep) het boekje "Schetsen voor Amersfoort" in ontvangst. Dit boekje dient als inspiratie voor de Structuurvisie Amersfoort 2030. Locatie: Stadhuis (vide), Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 18 maart
20.00 uur
Wethouder Boeve spreekt ter gelegenheid van de overhandiging van de eerste DVD die gemaakt is van de Superstarwedstrijden 1981 tot 1986. Locatie: Dorpshuis De Dissel, Disselplein te Hooglanderveen.

Zondag 20 maart
12.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig tijdens de feestelijke inzameldag van opgezette dieren. Bij de brand in september is veel lesmateriaal van het Centrum voor Milieu Educatie verloren gegaan. Door middel van publieksacties is een oproep gedaan om opgezette dieren te verzamelen. Locatie: het Centrum voor Milieu Educatie, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,