Gemeente Heeze-Leende


Renovatie openbare verlichting vanaf 10 maart

Ieder jaar wordt in een aantal straten in onze gemeente de openbare verlichting aangepast. Het herverlichtingsplan zoals dat nu in onze gemeente in uitvoering is, is afgeleid van het `Beleidsplan Openbare Verlichting'. Dit beleidsplan heeft de gemeenteraad vastgesteld. Uitgangspunten bij het opstellen van het `Beleidsplan Openbare Verlichting', zijn de Nederlandse Praktijkrichtlijnen 13201-1 en de richtlijnen uit het PolitieKeurmerk Veilig Wonen. Zowel in de Nederlandse Praktijkrichtlijnen als in het PolitieKeurmerk Veilig Wonen worden de waarden van de minimale verlichtingsniveaus alsmede de gelijkmatigheid aangegeven. Vooral in het PolitieKeurmerk Veilig Wonen wordt om reden van sociale veiligheid (de herkenbaarheid van een persoon op een bepaalde afstand) veel aandacht geschonken aan de lichtkleur van de lamp en de gelijkmatigheid van de verlichting. Het minimale verlichtingsniveau in woongebieden behoort te zijn 2 lux bij een gelijkmatigheid van 0.3 of 3 lux bij een gelijkmatigheid van 0.2. Met deze technische omschrijving willen we benadrukken dat de speelruimte om masten te verdelen over een straat zeer beperkt zijn.

Dit jaar worden de lichtmasten in de volgende straten gerenoveerd: Heeze: Schaepmanlaan, Lokert, Margrietlaan, Marijkelaan en Burg. Serrarisstraat
Leende: Halfeindsestraat, Kroonakker, dorven, Kerkstraat en Euvelwegen Sterksel: Ten Brakeweg(ged.), Valentijn, Brilhoeve, Kanhoeve, Pompendreef, Schutsboei, Steenhoeve en Beukenlaan

De planning is bekend en op de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl kunt u het verloop van de werkzaamheden bekijken.

Vanaf 10 maart start de firma Spitters met deze werkzaamheden. Bij gunstig weer worden de werkzaamheden begin mei 2011 afgerond. De werkzaamheden omvatten:

- Het loskoppelen van de bestaande lichtmasten van het openbare verlichtings-net van Essent.

- Demonteren, verplaatsen of afvoeren van de bestaande lichtmasten.
- Plaatsen van nieuwe lichtmasten compleet met armatuur en lamp.
- Monteren van de nieuwe lichtmasten op het openbare verlichtingsnet van Essent.

Tijdens deze vervanging van de lichtmasten is het mogelijk dat tijdens de werkzaamheden de verlichting niet optimaal is. Dit ongemak wordt tot het minimum beperkt. De werkzaamheden worden begeleid door Nobra Technisch Adviesbureau bv.


* WEB Werkplanning renovatie lichtmasten 2010.pdf (9,06 KB)