GroenLinks Waterland


College wil nu al bedrijfserf Katwoude

GroenLinks wil Katwoude groen houden als het Galgeriet-plan niet door zou gaan. Afwachten dus. Nee, zeggen de coalitiepartijen, nu doorpakken.

Als het Galgeriet op de schop gaat, moeten de bedrijven die daar nu gevestigd zijn, verdwijnen. Het is de bedoeling dat zij naar het Bedrijfserf Katwoude gaan. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 3 maart stond het exploitatieplan van het bedrijfserf op de agenda.

Dat lijkt een puur formele financiële aangelegenheid. Een hamerstuk, vonden de meeste andere partijen. Jaap Wortel van GroenLinks zette daar vraagtekens bij. Het is nog niet duidelijk of het Galgerietplan doorgaat. Is het wel duidelijk of er straks voldoende belangstelling is voor bedrijfsruimte in Katwoude? Want als dat niet het geval is, loopt de gemeente een groot financieel risico met de aankoop van grond voor bedrijven die daar niet willen zitten. Er is belangstelling, maart hoe serieus die is, weet de wethouder niet.

`Nu doorpakken', zegt Ton van Nieuwkerk van de PvdA desondanks. `Het staat zo in het coalitieakkoord', zegt D66. GroenLinks vindt dat er in Katwoude geen bedrijventerrein moet komen als het Galgeriet niet doorgaat. Ook andere partijen, zoals de VVD, hebben dat in verkiezingstijd geroepen. Maar inmiddels vinden de collegepartijen dat er sowieso een bedrijventerrein mag komen. Ondanks de aantasting van het landschap, ondanks grote financiële risico's.