Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-03-2011

Snelweg A58 weer open na berging gekantelde vrachtwagen

MOERGESTEL: Hulpdiensten zijn tot diep in de nacht bezig geweest met het bergen van een gekantelde vrachtwagen op de A58 in de rijrichting Tilburg. De snelweg werd donderdagmorgen rond 04.00 uur vrijgegeven.

Bij een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen
woensdagavond tegen 19.15 uur belandde de truck op zijn kant in de berm, net voor parkeerplaats Breehees. Er werd aanvankelijk groot alarm geslagen, omdat de vrachtwagen zo'n tachtig tot honderd vaten met een chemische stof bevatte. Enkele vaten waren door het ongeval behoorlijk beschadigd. Uit onderzoek van de brandweer bleek al snel dat geen van de vaten was lekgeslagen en dat er daarmee ook geen direct gevaar was. Medewerkers van een bergingsbedrijf hebben de zwaar beschadigde vrachtwagen getakeld; de vaten met chemicaliën werden door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Direct na het ongeval werd de A58 in beide richtingen afgesloten. Verkeer werd omgeleid via Moergestel en Tilburg. Aan beide kanten van de snelweg leverde dat korte files op. De chauffeur van de vrachtwagen, een 38-jarige man uit het Duitse Herzogenrath en de bestuurster van de personenauto, een 45-jarige vrouw uit Landgraaf, kwamen met de schrik vrij. Ze zijn ter plaatse wel onderzocht door ambulancepersoneel. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Politie onderzoekt autobrand Lovensestraat

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand
woensdagavond rond 22.00 uur op de Lovensestraat. Daarbij raakten vijf auto's beschadigd. De voertuigen zijn van een garagebedrijf. De 27-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan, vermoedelijk betreft het brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust.

Motoragent bij achtervolging van motor gereden

BERKEL-ENSCHOT: Een motorrijder van de politie Midden en West Brabant is donderdagmorgen bij een achtervolging door de bestuurder van een Honda Civic van zijn motor gereden. De agent wilde de auto rond 01.30 uur vanwege het project Tegenhouden controleren in Berkel-Enschot. De bestuurder ging er snel vandoor, maar op de Molenhoefstraat zag de motoragent de bewuste auto weer. Toen hij dichter in de buurt kwam, reed de auto tegen de politiemotor waardoor de agent viel. Hij hield daaraan geen letsel over. Uit de auto sprongen twee mannen die via een erf van een nabijgelegen woning ontsnapten. Er werd nog wel met een hond gezocht naar beide verdachten, maar zonder resultaat.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 10-03-2011 11:01 | © Regio Midden en West Brabant |