Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt verdachte aan voor drugshandel vanuit woning

Datum publicatie: 10-03-2011 12:38

Rotterdam - Politiemensen hebben woensdag 9 maart een 56-jarige man aangehouden voor het handelen in softdrugs vanuit zijn woning aan de Zernikeplaats in de Rotterdamse wijk Ommoord.

Meld Misdaad Anoniem
Via Meld Misdaad Anoniem waren diverse meldingen binnengekomen dat vanuit deze woning zou worden gehandeld in drugs. Het Skwibusteam van de Politie Rotterdam-Rijnmond die de drugsoverlast in Rotterdam-Oost aanpakt, is een onderzoek gestart. Hieruit bleek dat de hoofdbewoner inderdaad handelde in softdrugs. De kopers bleken veelal minderjarigen te zijn.

Drugs en wapens aangetroffen
Woensdagavond heeft het Skwibus team samen met het Regionale Interventie Eenheid (RIE) een inval gedaan in de woning aan de Zernikeplaats. Daarbij is de bewoner aangehouden. In de woning werd een grote hoeveelheid softdrugs, weed, hasj en enkele tientallen voorgedraaide joints aangetroffen. Ook trof de politie in de woning een boksbeugel, stroomstootwapen,een neppistool en een behoorlijk geldbedrag aan. Deze spullen zijn in beslag genomen. .

De aanpak van drugsoverlast en de organisaties daarachter behoren tot de prioriteiten van politie, justitie en bestuur. Om een vuist te maken tegen drugsoverlast is informatie uit de wijk hard nodig. Wanneer u vermoedt dat er in uw omgeving wordt gehandeld in drugs, vraagt de politie u dit te melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.