Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Afsluiting schaatsseizoen bij de NOS

Tafel vol eremetaal, Friesinger op eenzame hoogte

HILVERSUM, 9 maart 2011 - Vanaf morgen wordt met het WK afstanden het schaatsseizoen 2010/'11 afgesloten. Het toernooi, dat in de gloednieuwe overdekte schaatshal in Inzell wordt verreden, is van begin tot einde rechtstreeks te volgen bij de NOS. Anni Postma-Friesinger en Erben Wennemars - samen tijdens hun actieve carrière goed voor 33 medailles bij het WK afstanden - zitten dit weekend als deskundigen aan tafel bij presentator Dione de Graaff. Behalve de vraag welke schaatsers het seizoen met een podiumplek afsluiten, is de internationale schaatswereld benieuwd of de nieuwe ijsvloer snel is. Voor het antwoord kunnen schaatsliefhebbers vanaf morgen - donderdag 10 maart - terecht op Nederland 1, Radio 1, nos.nl en NOS Teletekst.

Mark Tuitert: 'Machtig ijs'

De ijsbaan in Zuid-Duitsland, sinds midden jaren zestig één van de snelste buitenbanen van Europa, onderging afgelopen jaar een ware metamorfose en werd overdekt. Het WK afstanden is het eerste grote internationale toernooi dat in de 'Max Aicher Arena' plaatsvindt. De schaatsers lieten zich de afgelopen dagen na hun eerste trainingsrondjes al enthousiast uit over de nieuwe hal. Ireen Wüst twitterde "Heerlijk geschaatst op het snelle ijs van Inzell", terwijl Olympisch kampioen Mark Tuitert sprak over 'machtig ijs'.

Friesinger op eenzame hoogte

Anni Friesinger, die de komende dagen bij de NOS als analist optreedt, steeg deze week exclusief voor de NOS tot eenzame hoogte. De voormalig meervoudig wereld-, Europees en Olympisch kampioene, geboren en getogen in Inzell, nam de NOS mee op een rondvlucht boven haar geboorteplaats. De reportage met piloot Friesinger aan de stuurknuppel is zaterdagmiddag te zien in de (extra) uitzending van NOS Studio Sport.

Onderstaand het complete 'spoorboekje' van de NOS-uitzendingen voor vier dagen WK afstanden:

Donderdag 10 maart

Nederland 1/nos.nl

NOS Studio Sport (15.25-17.50 uur)

· Live verslag van het WK afstanden in Inzell, met vandaag de 1500 m mannen en de 3000 m vrouwen. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Radio 1

Extra lange editie NOS Radio 1 Journaal (15.30-18.30 uur)

· O.a. live flitsen van het WK afstanden in Inzell, met vandaag de 1500 m mannen en de 3000 m vrouwen. Commentaar bij het schaatsen: Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman.

Vrijdag 11 maart

Nederland 1/nos.nl

NOS Studio Sport (13.55-17.50 uur)

· Live verslag van het WK afstanden in Inzell, met vandaag de 1000 m en de 5 km mannen en de 1500 m vrouwen. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Radio 1

Gezamenlijke uitzending NOS Langs de Lijn/AVRO Vrijdagmiddag Live (14.00-16.30 uur)

· O.a. live flitsen van het WK afstanden in Inzell, met vandaag de 1000 m en de 5 km mannen en de 1500 m vrouwen. Presentatie: Robbert Meeder (NOS) en Jan Mom (AVRO). Commentaar bij het schaatsen: Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman.

Zaterdag 12 maart

Nederland 1/nos.nl

NOS Studio Sport (12.55-18.00 uur)

· O.a. live verslag van het WK afstanden in Inzell, met vandaag de 1000 m en de 5 km vrouwen en de 10 km mannen. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Radio 1

Extra lange editie van NOS Langs de Lijn (12.00-18.00 uur)

· O.a. live flitsen van het WK afstanden in Inzell, met vandaag de 1000 m en de 5 km vrouwen en de 10 km mannen. Presentatie: Henry Schut. Commentaar bij het schaatsen: Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman.

Zondag 13 maart

Nederland 1/nos.nl

NOS Studio Sport (12.55-17.50 uur)

· O.a. live verslag van het WK afstanden in Inzell, met vandaag twee keer de 500 m mannen en vrouwen en de achtervolging. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Radio 1

Extra lange editie van NOS Langs de Lijn (12.00-18.00 uur)

· O.a. live verslag van het WK afstanden in Inzell, met vandaag twee keer de 500 m mannen en vrouwen en de achtervolging. Presentatie: Tom van 't Hek en Toine van Peperstaten. Commentaar bij het schaatsen: Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)