KNHS

Rondje educatie: Geboorte van het veulen
8 februari 2011

ERMELO (KNHS) - Dierenarts Paul de Vries vertelt op donderdagavond 10 maart over de geboorte van het veulen tijdens een rondje educatie op het KNHS-centrum in Ermelo.

Iedere geboorte van een veulen is spannend, of je een doorgewinterde fokker bent of voor de eerste keer je merrie hebt laten dekken. Maar om een veulen te krijgen moet je eerst meer weten te weten komen over hengstigheid, natuurlijke dekking of kunstmatige inseminatie. Wanneer controleer je of je merrie drachtig is en hoe verloopt de dracht. Hoe zie je dat de geboorte nadert en wat gebeurt er eigenlijk bij de geboorte. Tijdens het rondje educatie vertelt Paul de Vries alles over de geboorte van het veulen en hoe je als fokker je merrie het beste kunt verzorgen.

Dierenarts Paul de Vries is afgestudeerd aan de Faculteit der Diergeneeskunde in Utrecht in 1982. Na verschillende jaren als dierenarts werkzaam te zijn geweest in een paardenkliniek startte hij in 1997 zijn eigen praktijk in Heerde. De Vries is gespecialiseerd op het gebied van voortplanting bij paarden en is schrijver van verschillende boeken. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan Hogeschool Larenstein, Stenden Hogeschool en AOC de Groene Welle in Zwolle. De Vries is ook dierenarts van het Bereden Ere Escorte van de Koninklijke Marechaussee en hij is FEI-dierenarts.

Het rondje educatie wordt gehouden in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 15,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.