Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 10 maart 2011

Vragen van lid Dijsselbloem (PvdA) aan de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap over thuiszittende leerplichtige kinderen in de provincie Flevoland


* Bent u bekend met het bericht 'Scholen ontkennen leerlingenstop'?*


* Hoeveel leerplichtige kinderen in de provincie Flevoland zitten thuis vanwege het feit dat ze niet terecht kunnen op het speciaal onderwijs of geen ambulante begeleiding kunnen krijgen?


* Leerplichtige kinderen uit de provincie Flevoland gaan naar de dichtstbijzijnde speciaal onderwijsinstelling Ambelt (in Zwolle en Kampen); klopt het dat de Ambelt vanwege de aangekondigde bezuinigingen een leerlingenstop heeft ingesteld voor kinderen van buiten de eigen postcode regio, waardoor kinderen uit de provincie Flevoland nergens meer terecht kunnen?


* Welke andere gevolgen dan thuiszittende leerplichtige kinderen heeft deze leerlingenstop in het bijzonder en de bezuinigingen in het algemeen?


* Realiseert u zich dat scholen (en ambulante diensten) nu al noodgedwongen anticiperen op de aangekondigde bezuiniging en dat hier per school wisselend mee om wordt gegaan? Heeft u richtlijnen gegeven hoe hier door de scholen mee moet worden omgegaan zodat kan worden voorkomen dat kinderen en personeel van deze scholen voortijdig worden gedupeerd.


* www.omroepflevoland.nl 8 maart 2011

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag