Ingezonden persbericht


Persinformatie

Amsterdam, 10 maart 2011

Producten HEMA ontwerpwedstrijd 2010 nu verkrijgbaar

Twee genomineerde ontwerpen voor de publieksprijs van de HEMA ontwerpwedstrijd 2010, de Duwertjes van Judith Omvlee en de Speurneus van Dora Kloppenburg, liggen vanaf eind maart 2011 in de schappen bij HEMA.

Van ontwerp naar schap
De HEMA ontwerpwedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze competitie. Naast de publiciteit voor de winnaar, kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een of meerdere inzendingen in productie ten nemen en te verkopen in een van de -inmiddels meer dan 550- filialen in binnen- en buitenland. De Duwertjes en de Speurneus werden vorig jaar samen met nog veertien andere ontwerpen, door de vakjury genomineerd voor de publieksprijs. Vanaf week 13 kunnen klanten deze producten vinden in de winkels. De Duwertjes hebben een nieuwe naam gekregen: Traktatieprikkers.

Recordaantal inschrijvingen editie 2011
Ook dit jaar vindt er weer een HEMA ontwerpwedstrijd plaats. Meer dan 1100 studenten mode- en productvormgeving schreven zich in als deelnemers aan deze 24e editie. Een recordaantal ten opzichte van vorige edities. Tot uiterlijk 7 april a.s. hebben de studenten de tijd om hun ontwerp in te sturen. De opdracht was dit keer een HEMA-product te ontwerpen waarmee zij het voor mensen leuker en makkelijker maken een sport te beoefenen of een spel te spelen. Dit voorjaar buigt een deskundige jury zich over de ingestuurde ontwerpen van de studenten.

Nederlandse designers in jury
Tijdens de jurering zal een aantal bekende Nederlandse ontwerpers hun deskundige mening over de inzendingen geven. De inzendingen worden onder andere beoordeeld door Frederik van Heereveld, ontwerper en oprichter van het designinitiatief FEEK en vele malen gelouterd in de wereld van design vanwege zijn spraakmakende ontwerpen. Ook Nannet van der Kleijn, creative director/deputy director van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en Hans van Tol, ontwerper van kinder- en volwassen spellen en oprichter van the Game Master maken deel uit van de jury. De jury wordt voorgezeten door Sabien Duetz, design- en conceptmanager van HEMA.

Een uitgebreide omschrijving van de opdracht plus nog veel meer aanvullende informatie is te vinden op: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd .




Ingezonden persbericht