Ingezonden persbericht


Jacques Vriens wint kinderjuryprijs in Letland

Deze week mocht Jacques Vriens (Žaks FrÄ«nss) de prijs van de Letse kinderjury in ontvangst nemen voor de vertaling van zijn verhalen van Meester Jaap (Skolotājs Jāps). In de categorie klas 3-4 kreeg hij de meeste stemmen van de kinderen. Van alle nominaties in de verschillende categorieën stak Jacques Vriens met het aantal stemmen ver boven iedereen uit. Op de boekenbeurs in Riga was maandag een grote manifestatie waarbij Jacques werd geïnterviewd, de eerste aflevering van een serie hoorspelen van Meester Jaap werd gepresenteerd en twee spelers van een beroemd theatergezelschap een deel uit de theaterproductie over meester Jaap speelden (zie fragment op http://www.youtube.com/watch?v=zK_pw1yhsjM). Afgelopen woensdag mocht Jacques Vriens in Gulbene (tegen de Russische grens, drie uur reizen van Riga) de oorkonde en prijs in ontvangst nemen in het bijzijn van veel enthousiaste kinderen (én volwassenen). Meester Jaap heeft Letland dui delijk veroverd. Er is ook interesse voor de andere boeken van Jacques Vriens.

De Letse kinderjury is een project van het kinderboekencentrum in Riga (mede dankzij de ondersteuning van IBBY-Nederland opgericht; IBBY-Nederland heeft een vriendschapsband met de Letse IBBY-sectie).

Algemene gegevens:
Jacques Vriens (Žaks FrÄ«nss) - Skolotājs Jāps var visu. Uitgever Liels un mazs. Vertaling door Inese Paklone. Illustraties van Edmunds Jansons.