Gemeente Het Bildt


"Investeer nu in toekomstig personeel"

21-02-2011 12:56

Op donderdag 10 maart aanstaande, om 20.00 uur zal in CSG Ulbe van Houten te St.-Annaparochie een bijzondere bijeenkomst worden georganiseerd.

Een bijeenkomst met als titel: "Ondernemers en scholen: Investeer nu in toekomstig personeel"

De bijeenkomst is georganiseerd door de vier Middelseegemeenten en de ondernemersverenigingen in de gemeenten Ferwerderadiel, het Bildt, Leeuwarderadeel en Menameradiel.

Voorzieningen onder druk
De vier Middelseegemeenten het Bildt, Menameradiel, Leeuwarderadeel en Ferwerderadiel zien problemen op zich afkomen. Door de sterke toename van ouderen, de afname van het aantal kinderen, de daling van de beroepsbevolking en minder gezinnen, verandert de samenstelling van de bevolking. Dat heeft gevolgen op allerlei gebieden. Het voorzieningenniveau komt onder druk te staan. Winkels en scholen in de dorpen moeten misschien de deuren sluiten vanwege te weinig klandizie en nieuwe aanwas van leerlingen.

Bijzonder plan
Om te voorkomen dat de leefbaarheid in de dorpen verslechterd, als gevolg van sluiting van bedrijven en voorzieningen, willen de Middelseegemeenten investeren in een innovatief onderwijsprogramma. In dit bijzondere programma worden het (beroeps)onderwijs en ondernemerschap op elkaar afgestemd.
Het voorkomen dat door de daling van de beroepsbevolking een tekort aan werknemers ontstaat, en dat jonge mensen in de eigen streek de mogelijkheid (blijven) houden om een baan te vinden.

De Middelseegemeenten willen een Leer- en Werkplein oprichten dat gekoppeld wordt aan de CSG Ulbe van Houtenschool en de Foorakker te St.-Annaparochie (onderdeel van OSG Piter Jelles).

Deze avond is van belang voor alle ondernemers in de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menameradiel, dus ook voor u. U bent harte welkom!

---