Politie Utrecht

Stop heling

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 11-03-2011

Gewapende overval

IJSSELSTEIN Twee mannen pleegden op donderdagochtend 10 maart een gewapende overval op een juwelier. Zij werden even later aangehouden.

Rond 09.50 uur stopten twee mannen met hun scooter voor een juwelier aan de Benschopperstraat. Een passant zag hen de zaak binnen gaan, vertrouwde het niet en belde 1-1-2. De mannen bedreigden het personeel met een steekwapen en verlieten de zaak met sieraden. Zij sprongen op hun scooter en gingen ervandoor. Vervolgens lieten zij de scooter op de Oostenrijkstraat achter en zetten te voet hun vlucht in de richting van de Italiëlaan voort.

Inmiddels waren meerdere politie-eenheden in de omgeving naar de verdachten aan het zoeken. Agenten zagen dat de verdachten zich op de Griekenlandweg achter een bestelbus probeerden te verstoppen. De verdachten zagen de agenten echter ook en gingen er weer te voet vandoor.

De agenten gingen achter de verdachten aan en wisten hen vervolgens aan te houden. Gezien het feit dat het een gewapende overval betrof, trok één van de agenten bij de aanhouding zijn pistool. De verdachten, een man van 23 jaar uit Schoonhoven en een 26-jarige man met een vooralsnog onbekende woonplaats, werden geboeid. Zij bleken in het bezit te zijn van sieraden die bij de overval buit waren gemaakt. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond

BENSCHOP Een bromfietser raakte op donderdagmiddag 10 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.50 uur reed een 40-jarige automobiliste uit Benschop over het Boveneind zuidzijde. Daar sloeg zij rechtsaf de ventweg op. Een 18-jarige bromfietser uit IJsselstein zag dit kennelijk te laat en botste tegen de achterkant van de auto. Door de aanrijding liep de IJsselsteiner een gebroken sleutelbeen op. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Snelkraak

HOUTEN - In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart werd een snelkraak bij een winkel gepleegd. De verdachten gingen er met zonnebrillen vandoor.

Rond 02.35 uur werd een bewoner van een woning aan De Raat wakker van herrie op straat. Hij hoorde glasgerinkel en stemmen. Toen hij naar buiten keek, zag hij een scooter voor een winkel staan. Vervolgens zag hij dat een ruit van een winkel was vernield en dat drie mannen uit de winkel kwamen. De mannen stopten meerdere stellingen met zonnebrillen in een soort zak en gingen er met zijn drieën op de scooter vandoor in de richting van het Schonenburgseind. De getuige belde 1-1-2. Meerdere agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

De verdachten werden door een getuige rond de 20 jaar oud geschat, normaal postuur en rond de 1.75 meter lang. Zij reden op een zwarte scooter, die was voorzien van grijze kappen.

Aan getuigen van de snelkraak en aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van De Raat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Mogelijk zijn de verdachten opgevallen doordat zij met zijn drieën op een scooter zaten.

Aanrijding met alcohol op

VIANEN Een automobiliste die op donderdagavond 10 maart bij een aanrijding betrokken was, bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Rijksweg A2 ter hoogte van Vianen. Er bleek alleen sprake van schade te zijn, maar de agenten constateerden dat één van de betrokkenen, een 23-jarige vrouw uit Leidschendam, te veel had gedronken. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies zij 485 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Leidschendamse is proces-verbaal opgemaakt en zij moest haar rijbewijs inleveren.