Vestia



Levensecht leren met Pimp Your House

---

Op donderdag 10 maart overhandigde Jenny Commandeur, directeur Vestia Zoetermeer, de sleutels van het Pimp Your House huis in Dorp | Zoetermeer aan de leerlingen van ROC Mondriaan. Het project Pimp Your House is een onderdeel van het samenwerkingsverband tussen Vestia en ROC Mondriaan. Leerlingen van het ROC Mondriaan Techniek krijgen de kans om bij Vestia Zoetermeer ervaring op te doen in de praktijk. "Hier leren wij pas echt hoe het moet", aldus een leerling van ROC Mondriaan.

Pimp Your House
De leerlingen maken voor een woning van Vestia Zoetermeer in Dorp een renovatieontwerp. Dit voorstel wordt gepresenteerd aan Vestia en vervolgens ook goedgekeurd. Samen met een fulltime leermeester voeren ze dit ontwerp vervolgens ook echt uit. Door de leerlingen deze praktijkoefening te bieden wil Vestia jongeren motiveren om hun kansen voor de toekomst aan te pakken. Dit vergroot de kans dat meer leerlingen hun opleiding afronden met een diploma. Op deze manier investeert Vestia samen met ROC Mondriaan in de opleiding van jongeren. Bij Vestia in Den Haag, Delft en het Westland hebben ze al ervaring met het project Pimp Your House. Voor meer informatie zie dit YouTube-filmpje.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van het Pimp Your House huis? Op onze website plaatsen we nieuwsberichten over de voortgang van dit project. U kunt het project ook volgen op Twitter.

Over ROC Mondriaan
ROC Mondriaan is een Regionaal Opleidingen Centrum in de regio Haaglanden. Zij verzorgen middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en functiegerichte trainingen. Als ROC bevorderen zij de arbeidsmarkt- en/of maatschappelijke deelname van deelnemers. Binnen het onderwijs streven ze naar een kwaliteit die gemiddeld beter is dan die van de belangrijkste concurrenten. Bij Mondriaan leren 24.000 studenten/cursisten en er werken 2.200 medewerkers. Meer informatie over ROC Mondriaan? Klik hier.

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Jongeren Pimp your House renovatie Zoetermeer Vestia

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.