Gemeente Wassenaar

Nieuwe inwonersavond

3^e nieuwe inwonersavond 7 maart 2011

Maandag 7 maart jl. organiseerde de gemeente Wassenaar voor de 3^e maal een nieuwe inwonersavond. Iedereen die zich het laatste half jaar (totaal 215) hadden ingeschreven ontving hiervoor een uitnodiging.

In totaal hebben zich 44 nieuwe Wassenaarders ingeschreven. Dit aantal viel tegen, omdat de vorige informatieavond er 100 meer mensen zich hadden ingeschreven. Maar toen zijn er ook het dubbele aantal uitnodigingen verstuurd.

Het programma was dit keer uitgebreid met een voorstelrondje van College en Raad, en presentaties van groeperingen uit het veld, zoals Infomaat, Bibliotheek en Winkeliersvereniging, die tevens een informatiestand hadden ingericht. De catering werd gesponsord met borrelhappen van Albert Hein en warme en koude happen Keurslager Groeneveld. Ook de gevulde koek van bakkerij Van Maanen smaakte voortreffelijk.

Eveneens was er een Engelse PowerPoint presentatie over toeristisch Wassenaar.

Al met al nam het programma totaal 1,5 uur in beslag, een hele zit voor de nieuwe inwoner.

Gelukkig was daar als slot de presentatie van Carla de Glopper, die enthousiast en duidelijk in 10 minuten het Wassenaar van Toen en Nu liet zien en iedereen weer rechtop liet zitten.

Courtney Smith van Rij sloot het geheel af en toen kon men eindelijk aan de hap en de borrel in de Spiegelhal en daarna met een bosje tulpen van Overdevest tevreden huiswaarts.

Afgezien van wat technische mankementen en een te uitgebreide presentatie van de Politiek, een geslaagde avond. Naar aanleiding van de evaluatie zal het concept voor de volgende nieuwe inwonersavond in oktober weer aangescherpt worden.


* 11 maart 2011