Gemeente Ten Boer

Vergaderingen
De eerstvolgende Raadsvergadering is op woensdag 30 maart a.s.

Evenementen
Gebeurtenis Winter Triatlon
Gebeurtenis Klassieke Wielerronde
Gebeurtenis "Nederland Doet" - werkzaamheden in het Ten Boersterbos
Meer...

Provinciale Staten
Klik hier voor de uitslag van de verkiezingen in de Gemeente Ten Boer (PDF).

Nieuws
Nieuws (Gr) 110309 Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 9 maart 2011 11-03-2011
Nieuws (Gr) 110223 Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 23 februari 22011 23-02-2011
Meer...

110309 Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 9 maart 2011

De advertentie in de krant (PDF)

Omgevingsvergunningen
Tussen 19 februari en 4 maart zijn de volgende aanvragen binnengekomen.
* Wolddijk nabij 1 te Ten Boer, sloop en nieuwbouw gemaal anker te Ten Post

* Molenhorn 7 te Thesinge, plaatsen schuur
* Kerkstraat 7 te Thesinge, herstellen diverse onderdelen
* Schout De Boerstraat 8 te Ten Boer, plaatsen dakopbouw

Aanvragen Apv
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende verzoeken zijn binnengekomen:
Evenementenvergunning:

* Circus Malford, 24 t/m28 augustus 2011, Dorpsplein Ten Boer

Ontheffing als bedoeld in art. 35 Drank- en Horecawet:
* Autocrosswedstrijden, Lellens

Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie zijn/haar zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. Datum van verzending staat tussen haakjes:
Bouwvergunningen

* verbouw/uitbreiding werkplaatsgebouw, Grasdijkweg 2, Garmerwolde (28-02-11)

Omgevingvergunningen

* oprichten dakbouw, Hendrik Werkmanstraat 7, Ten Boer (15-02-11)
* veranderen gevel, Meeuwstraat 36, Ten Boer (25-02-11)
* vellen 2 wilgen, Oude Rijksweg 31, Garmerwolde (24-02-11)
* aanleggen weg en inrit t.b.v tijdelijke huisvesting voor verpleegtehuis Innersdijk, t.o. Verlaatweg in uitbreidingsplan Woldwijk, Ten Boer (04-03-11)

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.

Vaststelling Nota Bodembeheer: beleidsregels voor de toepassing van grond en bagger-specie op landbodem.
De gemeenteraad van Ten Boer maakt bekend dat in zijn vergadering van 24 november 2010 de Nota Bodembeheer is vastgesteld.

De Nota Bodembeheer gaat over het omgaan met (licht verontreinigde) grond en baggerspecie bij grondverzet. Die grond is niet altijd schoon en kan daarom niet zondermeer worden ontgra-ven of toegepast. De nota beschrijft hoe het toepassen van grond (hergebruik) wordt geregeld en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Met dit beleid wordt tevens het gebruik van primaire grondstoffen beperkt.

Een andere functie van bodembeheer is het vastleggen van ambities voor de bodemkwaliteit. De Nota biedt daarmee zowel een kader voor grondverzet als ook een kader voor het saneren van ernstig verontreinigde bodem. De Nota Bodembeheer vervangt het Bodembeheerplan 2002 en het Bodem & Bouwstoffenbeleid uit 2004. De Nota Bodembeheer treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.

Procedure
De Nota Bodembeheer heeft als ontwerpbesluit zes weken ter inzage gelegen van 27 mei 2010 tot en met 8 juli 2010. De ingediende zienswijzen hebben geleid tot een beperkte aanpassing van de functie- en ambitiekaart (bijlagen C1 en C4). De aanpassingen hebben betrekking op een wijziging van de bodemfunctie van de kade van het Eemskanaal.

Terinzagelegging
De Nota Bodembeheer ligt met bijbehorende stukken ter inzage van 9 maart tot en met 20 april bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Dagelijks van 9.00-12.00 uur en op maandag te-vens van 16.00-18.00 uur.

Beroep
Belanghebbenden kunnen op grond van het Besluit bodemkwaliteit op twee punten beroep in-stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het gaat uitsluitend om de hoogte van de vastgestelde Lokale Maximale Waarden en de hoogte van het vastgestelde per-centage bodemvreemd materiaal. Tegen alle andere onderdelen van de Nota Bodembeheer staat geen beroep open.
Het beroep moet binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging worden ingediend. Hier-aan zijn kosten verbonden. Een gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan Afdeling Be-stuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep leidt niet automatisch tot uitstel van de gevolgen van een besluit. U kunt daarom naast beroep instellen ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep of een verzoek om voorlopige voorziening instellen bij de Raad van State via www.loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Overige informatie
De gemeente Ten Boer heeft haar milieutaken uitbesteed aan de Milieudienst gemeente Gro-ningen. Voor vragen over de Nota Bodembeheer kunt u contact opnemen met de heer H. van den Klinkenberg van de Milieudienst, tel. 367 12 98.

Inloopavond met informatie over cultuursubsidies Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden in de provincie Groningen voor culturele projecten?
Kom dan naar de inloopavond op maandag 21 maart om 19.00 uur in De Hoogte in Winsum!

Er zijn subsidiemogelijkheden voor culturele projecten en activiteiten op het gebied van theater tot dans, van literatuur tot muziek of cultureel erfgoed.
Met korte presentaties van het Huis van de Groninger Cultuur, de Kunstraad en de cultuurme-dewerkers van de provincie en de deelnemende gemeenten, wordt u in korte tijd bijgepraat over de verschillende subsidiemogelijkheden voor culturele projecten. De avond begint met een kor-te, maar inspirerende theatervoorstelling.

U bent van harte welkom! Kijk voor het programma en meer informatie op www.provinciegroningen.nl

Ontwerp Stedenbouwkundig plan Dijkshorn 2011 en ontwerp aanpassing Welstandsnota voor plan Dijkshorn
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat het Ontwerp Stedenbouwkundig plan Dijks-horn 2011 en ontwerp aanpassing Welstandsnota voor plan Dijkshorn met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage liggen in het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke ope-ningstijden. De plannen kunnen in de categorie `persberichten' worden gedownload van de site www.tenboer.nl.

In Ontwerp Stedenbouwkundig plan Dijkshorn 2011 wordt de verdere ontwikkeling van fase III uitgewerkt. Daarnaast zijn er ook enkele kleine stedenbouwkundige aanpassingen van fase I en II opgenomen. Het ontwerp aanpassing van de Welstandsnota voegt een aantal criteria aan de welstandnota toe voor fase III. Dit betreft bijvoorbeeld de nokrichting van de woningen.

Vanaf 10 maart 2011 tot en met 21 april 2011 kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpen inbrengen bij burgemeester en wethouders, p/a dienst RO/EZ, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met mevr. Y. Hilboesen van de dienst RO/EZ, tel. 367 8111.

Op 5 april a.s. wordt er een inspraakavond gehouden in het gemeentehuis. De avond begint om 20:00 uur en heeft een inloopkarakter. De inspraakavond duurt tot 22:00 uur. Gedurende deze avond kunt u in gesprek gaan met het college over de inhoud van het ontwerp Stedenbouwkundig plan en de ontwerp aanpassing van de Welstandsnota. Tijdens deze avond kunt u ook uw zienswijze inbrengen.

Bekendmaking acceptatie van een melding op grond van het Besluit Algemene Regels voor Inrichtingen Wet Milieubeheer. Op 15 februari 2011 hebben wij een melding ontvangen van Veehouderij Langereis op het per-ceel Bouwerschapweg 29 A te Ten Boer. De melding betreft de volgende activiteit(en):

1 Algemene activiteit (meldingsplichtig)
3.1.4 Behandelen van huishoudelijk afvalwater op locatie 4.1.3 Opslaan van stoffen in opslagtanks

Burgemeester en wethouders van Ten Boer maken bekend dat zij de melding hebben geaccep-teerd.

Terinzagelegging.
De melding ligt met bijbehorende stukken ter inzage van 10 maart 2011 tot en met 24 maart 2011 aan de Hendrik Westerstraat 24 in Ten Boer. U kunt ons op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op maandag tevens van 14.00 tot 18.00 uur bezoeken.

Overige informatie.
Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij de heer A. Oosterbaan van de afdeling Vergunningverle-ning en Handhaving, tel. 367 10 93.

Vergadering Wmo-adviesraad Ten Boer
Op maandag 14 maart is er een openbare vergadering van de Wmo-adviesraad.
Aanvang: 19.30 uur
Plaats: gemeentehuis (achteringang).

De Wmo-adviesraad adviseert aan de gemeente, gevraagd en ongevraagd, over alles wat met de Wet maatschappelijke ondersteuning te maken heeft.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter mevr. J. Alberts
tel. 3022137 of de secretaris mevr. B. Tamminga tel. 3023172. E-mail: T-Tamminga@hetnet.nl

Zaterdag 19 maart - NL Doet
Opruimen zwerfvuil in Ten Boer. Een initiatief van Ten Boer Duurzaam. Ook een hekel aan zwerfvuil? Mopperen helpt niet, opruimen wel! We verzamelen om 9.30 uur bij het gemeentehuis. Jong en oud, iedereen is van harte welkom om mee te helpen.
Breng een goed humeur mee, wij zorgen voor de rest. 11-03-2011 11:35