AquaNed verkoopt sproeiboomdivisie aan Van den Ende in Sommelsdijk

Persbericht van Boerderijuitje.nl

AquaNed Watertechniek heeft haar sproeiboomdivisie verkocht aan landbouw mechanisatiebedrijf Van den Ende in Sommelsdijk. AquaNed behoorde jarenlang tot een van de weinige producenten van sproeibomen in de wereld. Slechts een handvol fabrikanten houdt zich wereldwijd met deze nichemarkt in de beregening bezig. LMB van den Ende in Sommelsdijk gaat per direct de productie overnemen.

Directeur-eigenaar Kees van den Ende is blij dat hij de divisie heeft overgenomen. "Met name de originele mallen en tekeningen van de Golden Rain Sproeiboom waren voor mij erg belangrijk. Zonder deze mallen is het niet mogelijk om bijvoorbeeld reparaties uit te voeren aan bestaande boomsecties. Daarnaast bevat de boom een aantal specifieke, unieke onderdelen die niet eenvoudig te maken zijn. En als je weet dat er ruim 2 jaar geïnvesteerd is in de ontwikkeling van een nieuw model sproeiboom van 60 meter met een maximaal sproeibereik van 81 meter, dan kun je wel nagaan dat het geen eenvoudig product is. De krachten die op zo'n boom uitgeoefend worden als die volledig gevuld is met water, zijn zo groot, dat daar vooraf goed aan gerekend moet worden".

Van den Ende zal voor de productie zorg dragen, terwijl Farmstore zich in zal gaan zetten voor de verkoop. Van den Ende en Farmstore zullen de sproeiboom in de markt zetten onder de naam Silver Rain. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees van den Ende, tel. 06-53419229 of met Chris van de Lindeloof van Farmstore, tel. 06-51245799.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*




Razende Robot Reporter