FNV KIEM

Verbetering dienstverlening voor UGO-leden

vrijdag 11 maart 2011

FNV KIEM wil de UGO-leden nog beter gaan faciliteren. Zo wil de vakbond de grote groep uitkeringsgerechtigde en oudere leden de dienstverlening geven die hij verdient. FNV KIEM doet dit samen met FNV Bondgenoten.

Ouder en Wijzer
De UGO-leden zullen vier keer per jaar het blad Ouder en Wijzer ontvangen. In het blad, dat wordt meegezonden met de krant van FNV KIEM, worden actuele vakbondsthema's behandeld die van belang zijn voor ouderen. Twee actieve leden zullen plaats nemen in de redactieraad. Zij worden geselecteerd op basis van inhoudelijke deskundigheid over vakbondsthema's.

Regionale activiteiten
Acht keer per jaar gaat FNV KIEM regionale activiteiten voor ouderen organiseren. Vakbondsthema's die van belang zijn voor ouderen in de regio worden daar aan de orde gesteld. Denk daarbij aan pensioenen, WMO, zorg, belastingen. Alle oudere leden krijgen minimaal een keer per jaar een uitnodiging. De bijeenkomsten worden georganiseerd door een regionale voorbereidingscommissie. Hierbij wordt de hulp van de leden van FNV KIEM ingeroepen.

Contactpersoon ouderen
Ook wordt een contactpersoon ouderen aangesteld. Die beantwoordt vragen van oudere leden, zoekt oplossingen en verwijst deze door naar instanties. Ook maakt de contactpersoon UGO-leden wegwijs in de mogelijkheden die er zijn, zowel binnen als buiten de bond. Leden die 64,5 jaar worden door de contactpersoon gebeld met de vraag of ze hulp nodig hebben bij de aanvraag van AOW.