Gemeente Eindhoven

Drie hennepkwekerijen ontmanteld in Eindhoven
Het BITE hennepteam (bestaande uit mensen van BITE (Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven), politie en Endinet) heeft op donderdag 10-03-2011 in drie panden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal bijna 1000 hennepplanten.

In het eerste pand aan de Steenbergenstraat werd op zolder een kwekerij aangetroffen die net geoogst bleek. Vermoedelijk stonden hier 60 hennepplanten. Aan de Strijpsestraat vond het BITE hennepteam, in een ruimte achter een winkelpand, twee kwekerijen met in totaal 374 planten. Het derde pand betrof een leegstaand winkelpand aan de Stratumsedijk. Hier werden 551 hennepplanten aangetroffen.

Op alle adressen werd gefraudeerd met de elektriciteit. Endinet heeft hier de stroom afgesloten en de elektriciteitsmeter meegenomen voor onderzoek. De gemeente Eindhoven heeft de kwekerijen laten ontmantelen vanwege gevaarlijke omstandigheden zoals brandveiligheid en gevaar voor elektrocutie. De kosten van de ruimingen verhaalt de gemeente op de eigenaren van de kwekerij.
In het pand aan de Steenbergenstraat heeft de politie één verdachte gehoord, een 27-jarige vrouw uit Eindhoven. Tegen haar maakt de politie een proces-verbaal op.