Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-03-2011

Televisie
ANDRé RIEU IN MEXICO
Uitzending vrijdag 11 maart
Nederland 1 -" 21.30 uur

WALSENDE MEXICANEN BIJ ANDRé RIEU IN CONCERT

Vrijdag 11 maart is het bijzondere concert ANDRé RIEU IN CONCERT te zien als afsluiting van de 6-delige roadsoap De Wereld van André Rieu.

De carrière van André Rieu en zijn Johan Strauss orkest is al jarenlang een onafgebroken rij van successen. Dat al het succes niet vanzelf komt aanwaaien, bleek afgelopen jaar toen André plotseling getroffen werd door een virus dat zijn evenwichtsorgaan aantastte. Na deze gedwongen afwezigheid is de meesterviolist helemaal terug. Hij toert met zijn gevolg van België naar Noord- en Zuid-Amerika en gunt de kijker een blik in zijn muzikale keuken.

Het concert ANDRé RIEU IN MEXICO laat ons het grote succes van de walskoning zien. In Mexico-Stad geeft André Rieu vier uitverkochte concerten zonder enige vorm van betaalde publiciteit; mond tot mond reclame heeft hier zijn werk gedaan. Elke avond brengt Rieu 10.000 uitzinnige Mexicanen in vervoering met zijn muzikale werk. Onder andere 'Earth Song' met Carmen Monarcha en een Mexicaans kinderkoor, 'Avé Maria' met de Zuid-Afrikaanse sopraan Kimmy Skota, 'Adieu, mijn kleiner Gardenoffizier' en de 'Radetzky Marsch' passeren de revue. En met de klassieker 'An der Schöne Blauen Donau' krijgt Rieu het Mexicaanse publiek zover dat ze walsend de wandelpaden van de concertzaal doorkruisen.

In de anderhalfuur durende registratie van ANDRé RIEU IN CONCERT krijgt de kijker naast muziek ook beelden achter de schermen voorgeschoteld. Wat komt er allemaal kijken bij een concertreeks als deze?

Voor meer informatie: www.tros.nl/andrerieu