Politie Rotterdam Rijnmond

Politie doet getuigenoproep woningoverval

Rotterdam-West

Datum publicatie: 11-03-2011 07:47

28515_1.jpg Rotterdam-West- Het Regionaal Team Overvallen is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan de Bospolderstraat.

Vrijdag 11 februari rond half twee 's middags kwamen drie mannen de woning binnen en zij bedreigden de aanwezige bewoners, een moeder (62 jaar), haar dochter (39 jaar) en haar schoondochter (31 jaar) met een vuurwapen. Een van hen raakte in paniek en sprong vanaf de eerste verdieping naar beneden. Zij raakte hierbij zwaar gewond en liep diverse botbreuken op. Tegen de andere twee vrouwen is zeer veel geweld gebruikt. De overvallers hebben een onbekend geldbedrag en sieraden uit de woning weggenomen.

De drie mannen kregen hulp van een vierde man die in een licht gele Opel Corsa (zie bijgevoegde afbeeldingen) op hen wachtte. Het viertal is na de overval gevlucht in deze auto. Het is nog onduidelijk in welke richting de auto is gereden.

De politie heeft direct na de melding van de woningoverval de omgeving afgezocht naar de overvallers en de auto, een buurtonderzoek gehouden en getuigen gehoord. Ook heeft de Forensische Opsporing sporen in en om de woning veiliggesteld. De identiteit van de overvallers is echter nog niet bekend.

De politie verspreidt vrijdag brieven in de wijk Bospolder met een getuigenoproep.

Het Regionaal Team Overvallen is op zoek naar getuigen van de overval en mensen die de gele Opel Corsa voorafgaand aan of tijdens de overval in de buurt van de Bospolderstraat of elders hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met het Regionaal Team Overvallen op telefoonnummmer 0900-8844 of via 'M' op 0800-7000.

28515_2.jpg