Ingezonden persbericht


Voormalig pand Schoenenreus wordt aangekocht door de gemeente

Het voormalig pand van de Schoenenreus aan Hoogstraat 85 wordt aangekocht door de gemeente Schiedam. Deze aankoop wordt gedaan in verband met de slechte uitstraling in het middendeel van de Hoogstraat, een punt waar bezoekers van deze winkelstraat vaak omkeren.

De aankoop van deze locatie past in de plannen om de Hoogstraat als cruciaal onderdeel van de binnenstad te revitaliseren. Volgens wethouder Siljee sluit het aan op andere ontwikkelingen en investeringen in de binnenstad: "Hierbij moet worden gedacht aan het project Werk aan de Winkel, de herontwikkeling van een zestal panden tot woningen en winkels, cascoherstel en herbestemming van voormalige bioscoop Monopole en overige particuliere initiatieven."

De Hoogstraat moet zich verder ontwikkelen als Couleur Locale winkelstraat, versterkt met horeca en musea. Voor Hoogstraat 85 heeft de gemeente de wens om aan te sluiten bij de restauratie en herbestemming van de Havenkerk, waarbij dit pand een functie zou kunnen vervullen in de beoogde hotelontwikkeling.

|                                                                         |
|Noot voor de redactie (