Politie Twente

Geslaagde Burgernetactie in Enschede

Enschede

Donderdagavond 10 maart omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een vermissing van een 89-jarige dementerende vrouw uit Enschede. Er werd een Burgernetactie gestart. Oplettende burgers die de burgernetmelding hadden ontvangen op hun telefoon, zagen de vrouw in het centrum van Enschede op de grond liggen. De politie werd direct ingeschakeld. Vermoedelijk was de vrouw gevallen. Ze is voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van een aangesloten stad kan zich aanmelden. Ook als u er niet woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl.
-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

10 maart 2011
053-4555588


---- --