Gemeente Boxmeer


Gemeentebestuur Boxmeer naar China

Burgemeester Karel van Soest en wethouder Jos de Graaf van de gemeente Boxmeer brengen van 12 tot en met 19 maart een bezoek aan enkele Chinese steden. Dit bezoek vindt plaats op uitnodiging van het gemeentebestuur van 's Hertogenbosch.

De provinciehoofdstad heeft sinds enkele jaren een economisch samenwerkingsverband met de stad Wuxi in de buurt van Taizhou. De delegatie zal ook nog andere steden bezoeken, onder welke Shanghai.

De Boxmeerse bestuurders hebben met name belangstelling voor de immense Health Campus in Taizhou. Is in Boxmeerse termen een omvang van enkele tientallen bedrijven al spectaculair, in de `Medical City' van deze Chinese provinciestad zullen zich enkele honderden bedrijven en 50 universiteiten vestigen.

De uitnodiging voor het gemeentebestuur volgde na een werkbezoek aan Boxmeer. Het `Bosche' bestuur toonde zich toen zeer onder de indruk van de ontwikkelingen in Boxmeer, met name die op de Health Campus Boxmeer.

"Op de eerste plaats is het eervol dat Boxmeer naast alleen Veghel en Oss door onze provinciehoofdstad wordt uitgenodigd om mee te gaan", aldus burgemeester Karel van Soest. Food, health en farma zijn de speerpunten voor deze vier plaatsen, behorend tot de zogenaamde Vijfsterrenregio. Deze bedrijfstakken zijn ook belangrijke peilers in Jiangsu, een van de economisch sterkst groeiende gebieden in China."

Van Soest: "Daarnaast is het duidelijk dat we door onze Health Campus op bepaalde fronten een serieuze rol gaan meespelen. Het zou geweldig zijn als we dankzij deze contacten de economie van het Land van Cuijk een nieuwe oppepper kunnen geven. Vanzelfsprekend hebben we al contact met bedrijven in onze regio om te onderzoeken welke kansen wij tijdens onze reis kunnen creëren. Zeker in deze economisch mindere tijden is het van belang te blijven werken aan behoud en uitbreiding van werkgelegenheid."

Lex de Lange, initiatiefnemer oncologisch ziekenhuis Hansa op de Health Campus Boxmeer, zal eveneens meegaan naar China.