Gemeente Mook & Middelaar


Genootschapsdag op 12 maart 2011
wild zwijn

Op zaterdag 12 maart 2011 organiseert het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg de 14e editie van de Genootschapsdag in het Bisschoppelijk College Broekhin, Bob Bouwmanstraat 30-32 in 6042 EH Roermond.

De dag is voor iedereen (leden en niet-leden) gratis toegankelijk. Naast het bijwonen van een groot aantal interessante lezingen gaat het deze dag ook om het aanhalen van contacten met andere natuurliefhebbers en het bezoeken van de groene markt en boekenstanden. Natuurlijk is er ook weer een tweedehands boekenmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Genootschap.Â

Het programma start om 10.00 uur (zaal open om 9.30 uur) en duurt tot 16.30 uur. In het ochtendprogramma worden door middel van korte lezingen allerlei bijzonderheden uit de Limburgse natuur gepresenteerd, in de middag worden langere lezingen gehouden. De dag wordt feestelijk afgesloten met een borrel.

Hieronder vindt u een voorlopig programma. Het meest actuele programma van de Genootschapsdag is te vinden op de internetpagina van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg: www.nhgl.nl onder de rubriek âBinnenwerk Buitenwerkâ.Â

Op het programma staan tenminste de volgende onderwerpen:

De Bijeneter in het Roerdal (Patrick Lemmens, Vogelstudiegroep). Vissen in de Roer (Rob Gubbels, Waterschap Roer en Overmaas). De Middelste bonte specht in Limburg (Jan-Joost Bakhuizen, Vogelstudiegroep).
Monitoring van Oehoe 's (Paul Voskamp, Provincie Limburg). Wilde zwijnen in Limburg (Alfred Melis, Faunabeheereenheid Limburg). De Chinese moerasslak (Stef Keulen, Molluskenstudiegroep).

De Grote parelmoervlinder in Limburg Marcel Prick (Vlinderstudiegroep). Genootschapsweekend 2010 & 2011 (Olaf Op den Kamp, Natuurhistorisch Genootschap).
Natuurlijk Roermond (Math de Ponti, Kring Roermond). Waarnemingen (Karine Letourneur, NatuurBank Limburg). Paarse schubwortel (Joof Teeuwen, Kring Venray). Orchideeën & hun bestuivers (Jean Claessens & Jacques Kleijnen, Natuurwacht Zuidoost-Limburg).
De Meinweg (Bob Luijcks, Natuurportret).Â

Deelname en aanmelding

De deelname aan deze dag is voor iedere natuurliefhebber gratis. Neem dus gerust familie, vrienden of kennissen mee. Er is voor elk wat wils. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de lunch zijn belegde broodjes te koop. Koffie en thee zijn de gehele dag verkrijgbaar.Â

Verdere informatie kunt u inwinnen op het kantoor van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond, tel. 0475-386470 of e-mail: kantoor@nhgl.nl

Â