Universiteit Leiden

Oriëntatiedag 12 maart 2011

Scholieren die op zoek zijn naar informatie om te starten met hun studiekeuze, die willen ontdekken welke studies aansluiten bij hun interesses en die willen weten hoe je een goede studiekeuze kunt maken, zijn van harte welkom op de Oriëntatiedag op 12 maart 2011. Deze dag is voor zowel de 3 vwoâer die een profiel moet kiezen, een scholier die in 4/5 vwo zit en met zijn studiekeuze begint of een 6 vwo'er die nog niet weet wat hij of zij wil studeren.

Hoe maak ik een goede keuze?

Door het bijwonen van de presentaties binnen het onderdeel 'Hoe maak ik een goede keuze?' krijgen scholieren inzicht in hoe zij moeten kiezen en welke studies bij hun profiel passen. Zo leren scholieren of studeren echt iets voor hen is. Ook kunnen zij een gratis studiekeuzetest maken. Scholieren kunnen bijvoorbeeld de volgende presentaties bezoeken:

* Hoe kies ik een profiel?

* Studeren doe je zo

* Van vwo naar universiteit

Wat biedt Leiden mij?

Tijdens het programmaonderdeel 'Wat biedt Leiden mij?' krijgen bezoekers meer informatie over Leiden als studentenstad, studiebegeleiding en andere praktische informatie. Ook zijn ouders van harte welkom om het welkomstwoord door rector magnificus Paul van der Heijden bij te wonen. Tijdens dit blok worden onder andere de volgende presentaties gegeven:

* Studeren aan de Universiteit Leiden

* Leiden Studentenstad

* Praktische informatie over kamers, studiefinanciering en collegegeld

Welke studie past bij mij?

Waar gaat het nu precies over bij een studie? Welke onderwerpen worden in colleges behandeld? Aan de hand van actuele onderwerpen laten docenten en studenten zien wat er allemaal aan bod komt in hun opleiding. Zo komen bezoekers van de Oriëntatiedag erachter of deze studies echt bij hun interesses passen!

Ik wil iets met...

Scholieren die nog niet weten welke studie zij precies willen doen, maar wel al een interesse hebben in een bepaald onderwerp, kunnen de presentaties 'Ik wil iets met...' bezoeken:

* Gezondheid

* Gedrag en maatschappij

* Recht

* Het verleden

* Economie

* Talen en communicatie

* Kunst, literatuur en cultuur

* Natuurwetenschap

* Overheid en management

Meer informatie

Meer informatie over het programma is te vinden op Oriëntatiedag.