Gemeente Almere

Wethouder Steunenberg prikt mee tegen zwerfafval

10-03-2011

Van 12 tot en met 18 maart 2011 vindt de jaarlijkse Week van Nederland Schoon plaats, de landelijke actieweek tegen zwerfafval. Op zaterdag 12 maart geeft wethouder Steunenberg het goede voorbeeld door in De Wierden samen met scholieren zwerfvuil te prikken. Dit is tevens de aftrap van de opschoondag en Week van Nederland Schoon in Almere.

De hele week gaan in honderden gemeenten mensen de straat op voor een schoonmaakactie. Ook in Almere vinden vanaf de landelijke opschoondag op zaterdag 12 maart allerlei acties plaats om zwerfafval in de stad op te ruimen.

De Wierden

Wethouder Berdien Steunenberg neemt op zaterdag 12 maart 2011 een kijkje in Almere Haven. Ze gaat vanaf de Steiger met auto's van Stadsreiniging op bezoek bij de Wierden, waar ze te gast is bij de buurtvereniging. Vervolgens ontmoet ze op basisschool De Wierwinde een aantal leerlingen en helpt ze hen met het prikken van zwerfafval. Ook zal ze aan de scholieren de prijs presenteren die ze kunnen winnen als ze het meeste zwerfafval inzamelen.

Wedstrijd voor basisscholen

Voor de Almeerse basisscholen is het zwerfafval inzamelen een wedstrijd. De scholen die in de Week van Nederland Schoon het meeste afval inzamelen, winnen een prijs: een opvallende, kleurige afvalbak voor op het schoolplein. Er zijn 5 afvalbakken te winnen; in ieder gebied (Stad Oost, Stad West, Haven, Buiten, en Poort) wordt een winnaar aangewezen.