Gemeente Almere

Eerste paal nieuwe IbbA-woningen Almere Poort

10-03-2011

Op zaterdag 12 maart starten 53 IbbA kavelkopers met de bouw van hun eigen huis in Almere. Samen met wethouder Adri Duivesteijn zullen zij met vereende krachten met een antieke heistelling de eerste paal de grond in heien.

IbbA staat voor IkbouwbetaalbaarinAlmere. Met dit unieke programma koopt de deelnemer een IbbA-kavel en bouwt daar zijn eigen huis. Dit is al mogelijk met een brutojaarinkomen vanaf EUR 20.000. De eerste 63 IbbA-huizen zijn al opgeleverd en bewoond. De tweede groep, bestaande uit 53 IbbA-bouwers, start aanstaande zaterdag met de bouw van hun eigen huis.

Openhuizenroute

Op zaterdag 12 maart tussen 11.30 en 14.00 uur organiseert de gemeente een Openhuizenroute in het Homeruskwartier. Acht bewoners zetten hun huis open om belangstellenden te laten zien hoe je met weinig geld een prachtig huis kunt bouwen. Groepen bestaande uit 10 deelnemers zullen begeleid door een gids de woningen bezoeken.

Adri Duivesteijn: "In deze moeilijke tijd van crisis op de woningmarkt laat het IbbA-programma zien dat het helemaal niet nodig is om jarenlang op een wachtlijst te staan voor een woning. In Almere kan iedereen een eigen huis bouwen. Je zou daar bij wijze van spreken morgen al mee kunnen beginnen.

In Almere Poort kan heel Nederland zien hoe mensen zelf de stad maken. De woningen, waarvan er niet één hetzelfde is, laten zien hoe je eigen fantasie kan worden omgezet in werkelijkheid."

In de Marsstraat staan tenten opgesteld waar belangstellenden terecht kunnen voor alle informatie over de IbbA-regeling en over de ruim 97 beschikbare IbbA-kavels in het Homeruskwartier en Noorderplassen West. Een aantal bouwbedrijven dat ervaring heeft met het bouwen van IbbA-woningen zal ook aanwezig zijn.