Gemeente Deurne


Wijken ruimen op tijdens landelijke opschoondag

Landelijke opschoondag

Wie stoort zich niet aan rondslingerend afval in de straat of wijk? In de Koolhof, Deurne-West en in Helenaveen steken bewoners op zaterdag 12 maart de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Rondslingerende sigarettenpeuken, chipszakjes, blikjes frisdrank en ander zwerfafval dat nu nog op straat ligt, gaan we dan samen opruimen. Wethouder Kerkers geeft het goede voorbeeld en geeft om 9 uur de aftrap in Deurne-West.

12 maart ruimen we op!
De afgelopen jaren heeft gemeente Deurne al diverse acties ondernomen om het zwerfafval tegen te gaan. Zo worden alle wijken regelmatig schoongehouden door medewerkers van Atlant, hebben de basisscholen het lespakket `Zwerfafval, mooi niet!' ontvangen en hebben de Stadswachten afgelopen tijd extra gecontroleerd op mensen die afval op straat achter laten.
Op 12 maart komen we graag samen met de inwoners van onze gemeente in actie tegen zwerfafval. Vandaar deze oproep om ook te komen helpen in een van onderstaande wijken.

Koolhof
Tussen 10.00 uur en 14.00 uur gaan we opruimen in de Koolhof. Iedereen kan langskomen bij de Frans Hoebenshal, Schelde 1 in Deurne. Vooraf aanmelden bij de wijkbeheerder Hendrik Bierlee kan ook. Hij is bereikbaar op tel. 06-55130757 of via h.bierlee@welzijndeurne.nl. Om 14.00 uur kan iedereen al het ingezamelde zwerfafval zelf in de vuilniswagen van Van Gansewinkel gooien.

Deurne-West
De start is om 9.00 uur bij de voormalige LTS, door de poort tegenover Pastoor Jacobsstraat 66. Wijkraad Deurne West en Factor Deurne West organiseren deze opruimactie en de lunch. Aanmelden kan vóór 10 maart via secretariaat@factordeurnewest.nl en daarbij kan men aangeven of er om 12.30 uur mee geluncht wordt. Om 13.30 uur kan iedereen ook hier al het ingezamelde zwerfafval zelf in de vuilniswagen van Van Gansewinkel gooien.

Helenaveen
Hier wordt gestart om 10.00 uur bij de Gouden Helm, Oude Peelstraat 3. Aanmelden kan via harryarts@chello.nl.

De gemeente zorgt ervoor dat er overal voldoende werkmaterialen zoals prikkers, hesjes en handschoenen aanwezig zijn.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |