Rode Kruis Vlaanderen

Opendeurdag Vlaamse bloedtransfusie- en donorcentra op 12 maart 2011


- Jean-Marie Pffaf geeft bloed in het BTC van Edegem vanaf 11u00
- In het BTC van Brugge houdt sterspeler Ronald Vargas een handtekeningsessie

- In het DC van Turnhout worden pannenkoeken gebakken
- In BTC Gent is er een demonstratie van ABADÃ-Capoeira

Op zaterdag 12 maart 2011, opent Rode Kruis-Vlaanderen de deuren van zijn Vlaamse bloedtransfusie- en donorcentra. Van 10u00 âs ochtends tot 16u30 kunnen donoren er terecht om bloed of plasma te geven. Rode Kruis-Vlaanderen organiseert deze actie om donoren, die tijdens de werkweek geen tijd hebben om bloed te geven, de mogelijkheid te bieden om dat op een zaterdag te doen. In het BTC van Edegem zal Jean-Marie Pfaff eveneens bloed geven. Ook in andere centra worden speciale acties op touw gezet.

Rondleidingen in de BTCâs
Mensen die een drukke baan hebben, vinden niet altijd de mogelijkheid om tijdens de werkweek bloed of plasma te doneren. Om die reden opent Rode Kruis-Vlaanderen vier keer per jaar de deuren van zijn donorcentra op een zaterdag. Op 12 maart 2011 is dat opnieuw het geval. Het Rode Kruis organiseert in de bloedtransfusiecentra te Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven eveneens rondleidingen. Op die manier kunnen bezoekers ontdekken welke weg het bloed aflegt van het moment dat een donor bloed schenkt tot het moment dat een patiënt dat bloed ontvangt.

Sportpeter Jean-Marie Pfaff geeft het voorbeeld ! âDe donorcampagnes van Rode Kruis-Vlaanderen concentreren zich elk kwartaal op één specifiek thema,â zegt Leen Smets van de Dienst voor het Bloed. âHet eerste kwartaal van dit 2011 staat in het teken van âSportâ. Voor deze campagne, die nog loopt tot eind maart 2011, heeft het Rode Kruis de steun gekregen van bekende sportfiguren en sportfederaties. Met de campagne wil het Rode Kruis sportclubs sensibiliseren en op die manier 4.000 nieuwe jonge donoren registreren. Jean-Marie Pfaff is peter van het âThema Sportâ en zal morgen zelf het goede voorbeeld én bloed geven in Edegem.â

Lokale acties
In het Bloedtransfusiecentrum van Brugge houdt stervoetballer van Club Brugge Ronald Vargas een handtekeningsessie om 11u30, in het Donorcentrum van Turnhout worden bezoekers vergast op pannenkoeken en in het Bloedtransfusiecentrum Gent vindt een demonstratie van ABADÃ-Capoeira plaats.

Mechelen, 11 maart 2011

Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen

Tel: 015 44 33 22
Fax: 015 44 33 11
E-mail: info@rodekruis.be
Bankrek. 096-0000096-20