Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Handen uit de mouwen voor de Drentsche Aa
Grote opschoonactie op 12 maart aanstaande

Samen met de scouting 'Rangers', IVN, Staatsbosbeheer, en de gemeenten Tynaarlo en Aa en Hunze trekken we er zaterdag op uit om een stukje van ons Nationale Park de Drentsche Aa schoon te maken. Het gaat om het gebied het Siepelveen, rondom Zeegse en Schipborg. Met ruim 100 vrijwilligers maken we een stukje Drentsche Aa schoon voor het broedseizoen begint.

We nodigen jong en oud uit om met ons mee te doen! Het is niet alleen zinvol om mee te doen, maar ook leuk en gezellig. Het is niet moeilijk of zwaar en het duurt niet lang... Aanmelden is niet nodig.

De opschoonactie start om 9.30 uur en duurt tot 11.30 uur. We starten op twee plaatsen. Je kunt beginnen Op de Brink in Zeegse of bij Café-restaurant De Drentsche Aa in Schipborg De wethouders van beide gemeenten geven het startschot. De actie eindigt gezamenlijk in café-restaurant de Drentsche Aa, waar voor iedereen een leuk presentje wacht.

Met de opschoonactie wil Het Nationaal Park de Drentsche Aa mensen er ook van bewustmaken dat afval niet in de natuur hoort en schadelijk is voor mens, dier en de natuur.

Meer informatie over het hoe en waarom van de opschoondag: www.drentscheaa.nl.

----------

Noot voor redacties