Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Zwolle, 1 maart 2011

12 maart open dag GH Zwolle
Van mbo naar hbo? Volg de brugmodule!

De Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle biedt vanaf dit jaar een brugmodule aan voor mbo'ers die de (verkorte) hbo-opleiding SPH of MWD willen gaan doen. De brugmodule is bedoeld om de overgang van mbo naar hbo zo soepel mogelijk te maken.

Mbo'ers hebben via stages al uitgebreid kennisgemaakt met de praktijk. Daarmee hebben zij een voordeel ten opzichte van studenten die geen mbo-achtergrond hebben. Tegelijkertijd is er vanzelfsprekend een niveauverschil tussen een mbo- en een hbo-studie. De Gereformeerde Hogeschool wil haar opleidingen zo goed mogelijk laten aansluiten op wat de student al kan en wat hij/zij nog moet leren. Met de brugmodule Social Work kan de GH mbo'ers daarin goed begeleiden. Meer informatie over de brugmodule staat op de website van de GH: www.gh.nl. Mbo'ers die naar het hbo willen kunnen zich via de GH-site inschrijven voor de brugmodule. Wie meer informatie over de brugmodule wil, kan ook terecht op de open dag van zaterdag 12 maart. Schrijf je tijdens de open dag direct in voor de brugmodule!

Digiklas
Ook voor onderwijsassistenten en havo- en vwo-leerlingen die de pabo willen gaan doen, is het mogelijk om goed voorbereid aan de hbo-studie te beginnen. Met de 'digiklas' kun je in het laatste jaar van de vooropleiding alvast vakken uit het eerste pabojaar volgen en toetsen maken. Voordelen: je krijgt persoonlijke begeleiding in vakken als taal en rekenen en vermindert de studiedruk in het eerste jaar! Kijk voor meer informatie op gh.nl of informeer tijdens de open dag.

Open dag
De Gereformeerde Hogeschool organiseert op zaterdag 12 maart een open dag met een nieuw interactief programma. De dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De GH biedt de opleidingen Pabo, Universitaire Pabo, Opleiden in de school, Verpleegkunde, SPH, MWD, Godsdienst-Pastoraal Werk en Godsdienstleraar. Daarnaast worden de masters Leren en Innoveren, Special Educational Needs, Educational Leadership en Godsdienstleraar aangeboden.

Informatie
Een routebeschrijving en het programma staat op www.gh.nl. Het bezoekadres van de GH is Grasdorpstraat 2 in Zwolle.

Gereformeerde Hogeschool: Als je gelooft in je werk!

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht