Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leiden, 2 maart 2011

Maori Tattoo Weekend in Museum Volkenkunde
Leiden
12 & 13 maart 2011

Ta Moko, de Maori-tatoeagekunst, is een van de meest in het oog springende kunstvormen van de Maori's. Reden genoeg voor Museum Volkenkunde in Leiden om aansluitend bij de grote Maori-tentoonstelling een heel weekend lang dit intrigerende aspect van hun cultuur centraal te zetten. Live tatoeëren en afwasbare tattoos voor de kinderen; George Nuku, de man van de tentoonstellingsposter, die uitlegt waarom tatoeages zo belangrijk zijn voor de Maori's en een rondleiding geeft door de tentoonstelling; Maori-dans en heerlijke authentieke hapjes: het zijn de ingrediënten van het Maori Tattoo Weekend dat op zaterdag 12 en zondag 13 maart plaatsvindt.

Live tatoeëren, lezingen en rondleidingen
Het Tattoo Weekend gaat op zaterdag van start met een indrukwekkende presentatie van beeldend kunstenaar George Nuku. Hij vertelt in het Engels over het belang van Ta Moko voor de Maori's en de geschiedenis door de eeuwen heen. Ook geeft hij op beide dagen een rondleiding door de tentoonstelling. Aan de hand van zijn eigen kunstwerken zal hij over Ta Moko en zijn cultuur vertellen. Daarnaast tatoeëert Maori Tangaroatuane live en geeft tegelijkertijd uitleg over de Moko die hij zet en draagt.

Voor de kinderen
Kinderen krijgen tijdens het weekend een mooie Moko stempel op hun arm. En misschien weten zij ook nog een mooie getekende tatoeage te bemachtigen, maar dan natuurlijk wel met afwasbare inkt! Samen met George Nuku gaan ze een grote wandschildering van een Maori-huis maken. En met Maori Bruce Simpson leren de kinderen zelf zo'n stoere Haka uit te voeren.

Hapjes en drankjes
'Taste of the Pacific' is de naam van de heerlijke exotische hapjes en drankjes die tijdens dit weekend geserveerd worden. Naast lekkere fruitsmoothies zijn er typische gerechten uit de regio bereid met varkensvlees, vis en zoete aardappel. Voor schappelijke prijzen in stijl genieten!

Kijk voor het volledige programma op www.volkenkunde.nl. Maori Tattoo Weekend in Museum Volkenkunde Leiden
12 en 13 maart 2011

Programma:

Zaterdag 12 maart

12.00 ­ 13.00 Presentatie George Nuku: "Ta Moko in Maori Culture, past, present and future"(Eng.)

13.00 ­ 17.00 Live Ta Moko tatoeëren door Tangaroatuane met toelichting in Eng. en Nl.

13.30 ­ 14.30 Rondleiding door de Maori-tentoonstelling (Nederlands)

15.00 ­ 16.00 Ta Moko Tour door George Nuku in de Maori tentoonstelling (Eng.)

Voor de kinderen:

12.00 ­ 17.00 Tatoeëren met stempels en Haka workshop (afwisselend) Met George Nuku samen een grote wandschildering maken

Zondag 13 maart

12.00 ­ 17.00 Live Ta Moko tatoeëren door Tangaroatuane met toelichting in Eng. en Nl.

13.30 ­ 14.30 Rondleiding door de Maori-tentoonstelling (Nederlands)

15.00 ­ 16.00 Ta Moko Tour door George Nuku in de Maori tentoonstelling (Eng.)

Voor de kinderen:

12.00 ­ 17.00 Tatoeëren met stempels en Haka workshop (afwisselend) Met George Nuku samen een grote wandschildering maken

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800 www.volkenkunde.nl info@volkenkunde.nl openingstijden: di tm zo 10-17 uur. Op woensdag is het hele museum GRATIS te bezoeken, inclusief tijdelijke tentoonstellingen.