Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Gagel in het Grollooërveen

Op zaterdag 12 maart aanstaande organiseren het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa een excursie rond het Grollooërveen ten zuiden van Grolloo. Deelnemers lopen onder begeleiding van een ervaren gids om dit bijzondere veen heen en nemen kennis van de karakteristieken van dit gebied. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Grollooërveen en eindigt om ongeveer 12.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Vennen en venen horen bij Drenthe. In de boswachterijen in het zuiden van het Nationaal Landschap Drentsche Aa liggen er tientallen. Zij vormen daar een welkome afwisseling van het bos. Hun ontstaansgeschiedenis is erg interessant, maar los daarvan zijn het waardevolle natuurgebiedjes. Soms zijn ze gedeeltelijk dichtgegroeid met hoogveen en komen er bijzondere plantensoorten voor. De randen zijn vaak omzoomd met gagel, een typische struik, die in deze tijd bloeit en de randen rood kleurt. Misschien zijn er nu leuke vogelsoorten te zien. Neem een verrekijker mee. Het gebied kan drassig zijn en daarom wordt aangeraden om waterdichte wandelschoenen of laarzen te dragen.

Datum: zaterdag 12 maart
Startplaats: Parkeerplaats Grollooërveen, vanuit Grolloo de Elperweg naar het zuiden nemen, en na de kruising meteen linksaf gaan en deze weg uitrijden. Starttijd: 10.00 uur
Honden worden niet toegelaten.

----------

Noot voor redacties