Ingezonden persbericht



---



Bronckhorst in actie met vrijwilligers

Met de vrijwilligersmanifestatie 'Bronckhorst in actie met vrijwilligers' op 12 maart a.s. vraagt de gemeente Bronckhorst aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk. Tijdens de manifestatie biedt de gemeente Bronckhorster vrijwilligersorganisaties een podium om zich te presenteren en de inwoners een gezellige markt waar ze kennis kunnen maken met deze verschillende organisaties. Daarnaast worden workshops voor de verenigingen georganiseerd, waar zij zich kunnen laten informeren over de nieuwste trends op gebied van vrijwilligerswerk. Eén van de thema's is het werven van vrijwilligers.

Waarde
Bronckhorst hecht grote waarde aan vrijwilligerswerk en wil dit op allerlei manieren stimuleren. Actieve verenigingen en dorpen dragen bij aan hechte gemeenschappen. De rol van vrijwilligers is hierin groot. Vrijwilligers houden voorzieningen in stand, zorgen voor anderen of organiseren activiteiten. Het gemeentelijk beleid is erop gericht om de zelfredzaamheid en de deelname van inwoners aan het vrijwilligerswerk te bevorderen. Veel inwoners zijn al vrijwilliger: Bronckhorst telt maar liefst 15.750 vrijwilligers en 3.830 mantelzorgers. Dit is een grotere groep dan in de omliggende gemeenten. De gemeente wil dit aantal graag behouden voor de toekomst. Een toekomst waarin vrijwilligerswerk een nog belangrijkere rol gaat spelen, omdat de samenstelling van de bevolking en het voorzieningenniveau gaan veranderen.

'Bronckhorst in actie met vrijwilligers' vindt plaats op 12 maart van 10.00-14.00 uur in en rond het gemeentehuis, Elderinkweg 2 in Hengelo (Gld).

Hengelo (Gld), 8 maart 2011

U bent van harte welkom tijdens de vrijwilligersmanifestatie.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Anna Hoekman, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68/70.


---- --