Gemeente Leidschendam-Voorburg



Sloop Mariënpark Leidschendam stagneert

11 maart 2011 - De sloop van het voormalige zorgcentrum Mariënpark met aanleunwoningen aan de Prins Bernhardlaan in Leidschendam stagneert. Toestemming voor de sloop is afhankelijk van de ondertekening van een schriftelijke overeenkomst waarin enkele juridische en financiële afspraken zijn vastgelegd tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg, de Katholieke Stichting Mariënpark (KSM) en zorgaanbieder Florence. Hoewel de partijen er mondeling al uit leken te zijn, blijkt de uitwerking van deze afspraken in de overeenkomst bij sommige partijen niet goed te vallen.

Bezwaar
Na de sloop van het oude kloostergebouw zijn de werkzaamheden in december stilgelegd vanwege een bezwaarschrift tegen de sloopvergunning. Die bezwaren richtten zich onder meer op de afvoerroute van het puin. Met de indiener is overeenstemming bereikt over een route via de J.S. Bachlaan. Het bezwaarschrift is ingetrokken.

Ondertekening
De voortgang hangt nu af van een overeenkomst waarin onder andere de sloop van de opstallen, de verkoop van de grond en het terugbetalen van een geldlening aan KSM uit 1978 zijn vastgelegd.

Helaas vergt het overleg over de nadere uitwerking van de mondelingen afspraken in een te ondertekenen overeenkomst meer tijd dan verwacht. De gemeente oefent druk uit op beide andere partijen om in te stemmen met de verwoording van de overeengekomen afspraken, zodat de drie partijen hun handtekening kunnen zetten en de sloop van start kan.

Direct sloop
Vidomes is geen partij in deze overeenkomst en wacht de ontwikkelingen af. Na ondertekening van de overeenkomst, hervat Vidomes de sloopwerkzaamheden direct. Zodra er duidelijkheid is krijgen de omwonenden nadere informatie.