Politie Twente

Bromfietsster gewond na aanrijding met auto Vriezenveen

Een 17-jarige meisje uit Vriezenveen is vrijdag 11 maart rond 22.10 uur gewond geraakt toen zij met haar bromfiets over de Krijgerstraat reed en werd geraakt door auto. Het meisje reed met haar bromfiets van de parkeerplaats van een supermarkt af. Een 22-jarige automobilist uit Vriezenveen reed te hard over de Krijgerstraat en moest vol in de remmen, maar kon niet voorkomen dat zijn auto de bromfiets raakt. Door de botsing viel het meisje over de motorkap en werd een stuk meegesleurd. Haar bromfiets schoof door en kwam ongeveer 40 meter verderop tot stilstand. Een toevallig aanwezige verpleegkundige kon eerste hulp bieden. Het meisje is vervolgens met onbekend letsel met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De 22-jarige automobilist bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Hij is meegenomen naar het bureau en blies 1,18 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011022550 / 2011022549)

Tractor op hol
Borne
Vrijdag 10 maart zijn een 16-jarige jongen uit Hengelo en een 18-jarige man uit Veenendaal gewond geraakt door een ongeval met een tractor aan de Tichelkampweg in Borne. De 16-jarige, in bezit van een tractorrijbewijs, bestuurde de tractor. Samen met de 18-jarige man en een 15-jarige jongen uit Albergen reed hij over de Steenbakkersweg. In de bocht naar de Tichelkampweg raakte hij de controle over het voertuig kwijt. De tractor slingerde over de weg en kwam uiteindelijk tot stilstand in de voortuin van een woning. De tuin is hierbij flink beschadigd. De 16- en 18-jarige zijn met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De 16-jarige had geen alcohol genuttigd. Onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is opgestart. (2011022556)

Vrachtwagen op zijn kant; N36 afgesloten Wierden
De N36 ter hoogte van de aansluiting met de A35 is vrijdag 11 maart rond 15.45 uur een tijdlang volledig afgesloten geweest in verband met een ongeval waarbij een vrachtwagen en drie personenauto's betrokken waren. De vrachtwagen belandde op zijn kant in de berm. De chauffeur bleef ongedeerd. Een 42-jarige man uit Wenum Wiesel raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere twee bestuurders bleven ongedeerd. Onderzoek naar het ongeval is opgestart. (2011022489)

12 maart 2011