Politie IJsselland

|Ermelo - Drie mannen aangehouden voor bedreiging | | De politie heeft vrijdagavond 11 maart drie mannen (19, 29 en 39 jaar) uit Soest aangehouden. De mannen bedreigden medewerkers van een bedrijf aan de Harderwijkerweg in Ermelo. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Een 28-jarige man uit Nijkerk wilde door de afzetting heen. Hij voldeed niet aan een vordering om weg te gaan en is ook aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 18:50 uur de melding van een conflict bij een bedrijf aan de Harderwijkerweg. Drie mannen bedreigden personeelsleden. Agenten troffen bij het bedrijf de drie mannen aan. Zij zijn aangehouden voor bedreiging en meegenomen naar het politiebureau. De drie zijn ingesloten voor nader verhoor.

Even later kwam een 28-jarige man uit Nijkerk bij het bedrijf. Hij wilde door de afzetting heen en werd door agenten gesommeerd om weg te gaan. De man voldeed hier niet aan en is aangehouden. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

2011033087-1 en 2011033144-1

|     |Oldebroek - Man aangehouden voor bedreiging               |
De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart een 40-jarige man uit Oldebroek aangehouden. De man veroorzaakte overlast in de buurt.

De politie kreeg omstreeks 01:10 uur de melding. De man liep schreeuwend over straat en bedreigde een buurtbewoner. De politie kon de man in zijn woning aanhouden. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

2011033245-1

|     |Doornspijk/ Emst/ Harderwijk - Woninginbraken             |
Op vrijdag 11 maart is er op drie plekken op de Veluwe ingebroken. Een woning aan de Veldweg in Doornspijk, een woning aan de Nijbroekerweg in Emst en een woning aan de Tonselsedreef in Harderwijk waren het doelwit.

De inbraak aan de Veldweg in Doornspijk werd vrijdagmiddag ontdekt. Het is nog onduidelijk wat er precies is weggenomen. Ook de inbraak aan de Nijbroekerweg in Emst werd 's middags ontdekt. Men kwam binnen door een raam te forceren en ging er met sieraden vandoor.

De inbraak aan de Tonselsedreef is vrijdagavond ontdekt. Men kwam binnen door een raam te forceren en ging er onder meer met een camera vandoor.

2011033097-1 en 2011033085-1 en 2011033192-1

|     |Harderwijk - Na achtervolging automobilist aangehouden    |
De politie heeft vrijdagmiddag 11 maart een 21-jarige automobilist uit Putten aangehouden. De man is op het Westeinde in Harderwijk gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 16:40 uur de 21-jarige man uit Putten rijden. Hij viel op door zijn rijgedrag en kreeg een stopteken. De man negeerde het stopteken en reed verder. Na een achtervolging stopte de automobilist op de Helmbloemmeen. De bestuurder stapte uit en rende weg. Een oplettende getuige wees agenten de vluchtweg van de man. De 21-jarige werd achterhaald en aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1,3. De automobilist bleek bij controle niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarnaast had hij nog een aantal boetes openstaan. Hij is ingesloten om een vervangende straf uit te zitten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011033062-1

|     |Hattem - Twee mannen aangehouden voor mishandeling        |
De politie heeft zaterdagochtend 12 maart twee mannen (17 en 20 jaar) uit Hattem aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het mishandelen van een 21-jarige plaatsgenoot. Het 21-jarige slachtoffer raakte hierbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De politie kreeg omstreeks 03:45 uur de melding van de mishandeling op de Nieuweweg in Hattem. Het slachtoffer liep hierbij letsel aan zijn hoofd op. De 21-jarige man is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Even later zijn de 17- en de 20-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor. 2011033255-1

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --