Politie Flevoland


Politie houdt na een achtervolging vier overvallers aan

(afrondend persbericht nav incident op vrijdag 12 maart)

Almere, 11-03-2011 o Politieagenten van verschillende korpsen hebben vrijdagochtend in een succesvolle actie vier verdachten betrokken bij een overval aangehouden op de A1. Alle vier de personen worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning/bedrijfspand in Marknesse die een aantal uren daarvoor plaatsvond. Bij de aanhouding is geschoten

Rond 02.00 uur vond er in Marknesse in een woning/bedrijfspand gevestigd aan de Expansie een overval plaats. Meerdere verdachten drongen het pand binnen en bedreigden de aanwezigen die op dat moment in het pand waren. De overvallers verlieten met buit het gebouw en vluchtten weg in een auto. Politieagenten die aanrijdend waren zagen een verdacht voertuig rijden en zetten de achtervolging in. Het vermoeden was dat deze auto betrokken was bij de overval. Pas ter hoogte van het bezinestation bij Muidenberg kon de auto tot staan gebracht worden.

Eén verdachte is bij de aanhouding gewond geraakt. De overige drie verdachten wisten te ontkomen. Een tweede verdachte werd onderkoeld aangetroffen in een weiland. De derde voortvluchtige is een aantal uren later aangetroffen. Dankzij de inzet van politiehonden en de helikopter kon rond 07.30 uur nummer vier worden aangehouden.

Bij de aanhouding van de verdachten hebben agenten gebruik gemaakt van het vuurwapen. Door een intensieve samenwerking tussen de korpsen van Flevoland, Gooi en Vechtsteek, Amsterdam-Amstelland en de KLPD is deze zaak succesvol afgerond.

De rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

Vanwege het uitgebreide sporenonderzoek in een groot gebied en vanuit het oogpunt van de veiligheid van de weggebruikers is de weg in beide richtingen enkele uren afgesloten geweest voor verkeer. Rond 09.30 uur is de snelweg weer vrijgegeven.