Korfballers De Waterpoort strijden voor lijfsbehoud


Sneek, 20110309 -- Sportcentrum Schuttersveld in Sneek is zaterdagavond het toneel van de ontknoping onderin de eerste klasse B van de zaalkorfbalcompetitie. In een direct duel tussen de spelers van De Waterpoort en DFD uit Oenkerk wordt bepaald welke van deze twee clubs de eerste klasse zaterdag moet verlaten.

Na dertien wedstrijdrondes zijn de meeste eindposities in de korfbalcompetitie vergeven. KV Heerenveen heeft vrijwel zeker de titel behaald, na afgelopen zaterdag te winnen van DFD. Datzelfde DFD stond voor het weekend nog met 2 punten voor op De Waterpoort. Dankzij de nederlaag van DFD en de winst van De Waterpoort op ASVD uit Dronten, staan beide ploegen nu op een gedeelde zevende plaats.

Het lot wil dat De Waterpoort en DFD aanstaande zaterdag als slot van de competitie tegenover elkaar staan. De winnaar van deze wedstrijd eindigt op de zevende plaats, welke recht geeft op een zogenaamde promotie-/degradatiewedstrijd. De verliezer sluit het seizoen af op de laatste plaats en degradeert direct.

De Waterpoort zal zaterdag alles uit de kast halen om haar vlaggenschip aan te moedigen. De hele dag is er volop activiteit op Sportcentrum Schuttersveld. De jeugdteams van de club gaan in de middag al aan de slag om spandoeken te maken. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een showprogramma, supporters kunnen zich laten schminken, er zijn supporterverkiezingen en -spelen en de hele sporthal is zaterdag in de groen-witte clubkleuren gehuld.

Korfballiefhebbers kunnen de apotheose  van de competitie uiteraard bijwonen. De wedstrijd begint om 19.30 uur, de deuren van de sporthal zijn al geruime tijd voor aanvang van de wedstrijd geopend. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar Sportcentrum Schuttersveld te komen, kunnen de wedstrijd rechtstreeks volgen via de website van De Waterpoort op www.waterpoort-sneek.nl.





KV de Waterpoort