Ingezonden persbericht


Agora, zaterdag 12 maart 20.30 uur
Cabaretière Mylou Frencken ontroert en verrast

Mylou Frencken staat deze maand twee keer in Agora. Op 22 maart is ze te zien in de uitverkochte voorstelling 'De Hormonologen', maar eerst komt ze met haar nieuwe soloprogramma 'Uit bed' naar Lelystad. Mylou Frencken speelt piano, zingt en vertelt. In haar vorige soloprogramma 'Alles Nog Prachtig II' liet ze zien dat zij de kunst verstaat op indringende wijze te kunnen zingen en praten over verlies, afscheid en gemis. In 'Uit bed' wordt het tijd voor vrolijkere zaken en nieuwe ontmoetingen. Onverwachte, verfrissende, maar ook alledaagse en zelfs nare ontmoetingen. 'Uit bed' gaat over doorademen en alles wat daarbij komt kijken. Voor iedereen die elke dag toch maar weer z'n bed uitkomt. Mylou Frencken is ontroerend, poëtisch en verrassend. Ze blinkt wederom uit in haar treffende observaties, vileine beschrijvingen en haar prachtige stem.

De pers over 'Uit bed': "Mylou Frencken heeft een prachtige zangstem, waarmee ze moeiteloos versnelt of vertraagt. Een stem ook waarmee ze tegelijkertijd serieus en spottend kan zijn" (Het Parool). "In haar nieuwe voorstelling is Mylou Frencken veel meer losgekomen. Wederom zingt ze liedjes vol beeldende details en originele liefdesverklaringen (...) maar ditmaal blinkt ze ook uit in conferences met laconieke observaties en gevarieerd stemgebruik" (NRC Handelsblad).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, dinsdag 15 maart 20.30 uur
'De Infiltrant' van komisch duo De Varkensfabriek

Mohammed Azaay en Karim El Guennouni (bekend van de satirische tv-serie 'Harirah'), alias De Varkensfabriek, hebben het talent om samen meer dan twaalf verschillende personages neer te zetten in één voorstelling. Zonder dat het verwarring oplevert. In hun nieuwste voorstelling 'De Infiltrant' wordt dit talent dan ook weer volledig benut door het komische duo. In deze gangsterkomedie belanden twee vrienden in hun tienerjaren in het criminele circuit. De één blijkt een uitzonderlijk talent voor de misdaad te hebben, de ander kiest al vrij snel voor een braaf burgermansbestaan. Jaren later krijgen zij door een samenloop van omstandigheden weer met elkaar te maken. De gangster is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste maffiabazen van Europa. Zijn jeugdvriend wordt door de geheime dienst gedwongen te infiltreren in diens kringen en zich op te werpen als vertrouweling. Daarna is niets nog wat het lijkt. "'De Infiltrant' is aangenaam baldadig en geestig," aldus het NRC Handelsblad .

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 18 maart 20.30 uur
Gé Reinders brengt intiem concert 'Helden'

Na vijf jaar met groot succes opgetreden te hebben met blaaskapellen - zijn ode aan de schoonheid van de 'Bloasmuziek' - is het voor Gé Reinders tijd voor een intiemer concert met drie muzikanten. De titel van zijn nieuwe muzikale programma 'Helden' slaat op de naam van zijn geboorteplaats in Midden-Limburg en is tevens de plek waar zijn moeder Grada Reinders in mei 1944 werd gearresteerd. Gé Reinders heeft onderzoek gedaan naar het Grote Zwijgen van zijn Moeder. Een ontroerende zoektocht naar haar oorlogsverleden, waarover zijn moeder hem nooit iets heeft verteld. Daarnaast komt ook Toon Hermans, waarvoor Reinders twee albums produceerde, als held in deze voorstelling naar voren. Samen met Lukas Beukers (bassen) en Pieter Klaassen (gitaren en overige snaren) verzorgt Reinders een blijmoedige avond voor mensen die niet bang zijn voor vochtige ogen.

De pers over 'Helden': "Ondanks het zware thema is Reinders erin geslaagd om een lichte voorstelling te maken, waarin hij gemoedelijk zijn verhaal doet, alsof hij met een paar vrienden in een kleine kroeg zit (...) De zijpaden die Reinders bewandelt versterken de prettige balans van de avond. Het muzikale feest is compleet door twee puike muzikanten" **** (de Volkskrant).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zondag 20 maart 14.00 uur
Familievoorstelling 'De 101 Dalmatiërs' (8+)

Al sinds de jaren zestig geniet jong en oud van het hartverwarmende en oerspannende verhaal over de meest aandoenlijke én dappere viervoeters van de wereld: 'De 101 Dalmatiërs'. Deze wereldberoemde klassieker is nu voor het eerst als familievoorstelling in de Nederlandse theaters te zien. Modeontwerpster Gruwella de Vil maakt het liefst bontjassen van schattige dalmatiër puppies. Dus alle zwart-wit gevlekte honden zijn in groot gevaar. De dalmatiërs Pongo en Teefje gaan de strijd aan, met hulp van honden en katten uit het hele land. Dat levert heel wat avonturen op. Met het creatieve team van 'De 101 Dalmatiërs' is een geslaagde voorstelling gegarandeerd. Han Römer ('Heksen', 'Familie van der Ploeg') bewerkt het originele verhaal, Leopold Witte (De Gouden Boekjes, Orkater en Evert Lodewijkx in 'Gooische Vrouwen') neemt de regie op zich en de Firma Rieks Swarte ('Kleine Sofie en Lange Wapper', 'Hondje' en 'Tante Patent') zorgt voor de nodige theatrale vondsten en vormgevingsverrass ingen. Kortom, 'De 101 Dalmatiërs' is een onweerstaanbare voorstelling voor de hele familie! Met Theun Plantinga en Kim van Zeben.

De pers over 'De 101 Dalmatiërs': "De voorstelling wordt gevuld door speelsheid en humor. De uitbundige reacties in de zaal laten zien dat het verhaal nog altijd tot de verbeelding van de kinderen (én de ouders) spreekt (...) 'De 101 Dalmatiërs' is een feest voor de kinderen. Die al joelend en schreeuwend meeleven met de avonturen die de viervoeters beleven. Het tijdloze verhaal over de reddingstocht kijkt weg als een road movie op een podium en zit boordevol humor en emotie" (Limburgs Dagblad).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 23 maart 20.15 uur
'Celtic Rhythms' - Ierse show met Peter Corry

Met 'Celtic Rhythms' brengt de Ierse musicalster Peter Corry ons land opnieuw in Ierse sferen. Samen met andere Ierse topartiesten voert hij u naar de magie van zijn thuisland, op een reis vol zang, dans en muziek. 'Celtic Rhythms' is genieten van het mystieke Ierland aan de hand van romantische ballads en klassieke Ierse folksongs. De show heeft alle elementen in zich om u het ware gevoel van Ierland te laten beleven. Laat u meeslepen door de prachtige muziek, de wervelende dans en de betoverende stemmen!

Peter Corry, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Ierland, reisde met zijn unieke sound de hele wereld over. Zijn verbazingwekkende talent gaat van grote musicals, opera, rock en jazz tot klassieke Ierse folksongs. Na zijn rollen in 'Night of 1000 Stars' en 'The Music of Andrew Lloyd Webber' kreeg hij zijn eigen TV-serie, 'The Peter Corry Show', waarin hij vele internationale sterren ontving. Daarnaast speelde hij in diverse opera's en was te zien in de musical 'Les Miserables' op West-End. In 2004 had hij de hoofdrol in de Ierse theatershow 'On Eagles Wing'. Ook in Nederland is Peter Corry een welbekende en geliefde ster. Hij schitterde onder andere in 'The Magical Rhythms', 'Irish Night' en 'Irish Christmas'. Afgelopen Kerst zong hij samen met The Gentlemen Singers in 'De Grote Kerst Show'

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 30 maart 20.30 uur
Stand-up comedian Jeffrey Spalburg in Agora

Jeffrey Spalburg vormde een duo met Najib. Beatboxte voor Brainpower en schreef teksten voor de theater- en televisieprogramma's van Jörgen Raymann. Daar voegde hij zijn succesvolle en zeer vermakelijke eerste voorstelling 'Brommers Kiek'n' aan toe. In Agora was hij vorig jaar te zien in de Cabarestafette. Nu speelt hij zijn tweede cabaretsolo 'Spiekerboks', over spijkerbroeken en subwoofers, høken en hiphop, maar vooral over vrouwen, vrouwen en vrouwen. "Voor een ouderwets avondje schateren ben je bij stand-up comedian Jeffrey Spalburg aan het juiste adres. 'Spiekerboks' is zonder meer een hele vermakelijke invulling van je avond. Scherp, ritmisch en vooral veel humor!" (Gooi- en Eemlander).

De pers over 'Spiekerboks': "Jeffrey Spalburg bewijst in zijn nieuwe programma dat hij zich soepeltjes naar een toppositie in de cabaretwereld aan het bewegen is. Hij doseert in zijn programma op subtiele manier de muzikale erfenis van zijn bestaan als levende beatbox. Maar zijn frisse kijk op de wereld en de originele manier waarop hij dat alles ter sprake brengt doet je bij vlagen van je stoel rollen van het lachen" (Twentsche Courant Tubantia).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.