Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alkmaar, 3 maart 2011

Unieke AfghanistanDag in Utrecht

Op zaterdag 12 maart 2011 vindt in Utrecht de AfghanistanDag plaats: een dag met toneel, workshops, debat en uitwisseling voor iedereen die iets met Afghanistan doet of wil gaan doen. Uniek aan deze dag is dat diverse Afghaanse jongerenorganisaties samen het evenement organiseren en dat er ook studenten aanwezig zijn uit Afghanistan die nu voor korte periode in Nederland studeren. Een unieke kans dus om deze jongeren te ontmoeten en rechtstreeks van hen te horen wat er in Afghanistan gebeurt.

Tijdens de AfghanistanDag zijn er diverse workshops over gezondheidszorg, onderwijs, de positie van vrouwen, moeder- en kindzorg en economische ontwikkeling. Pleitbezorgers zullen een pleidooi houden over de thema's van de workshops en de aanbevelingen die daaruit naar voren zijn gekomen. Daarnaast vindt er een debat plaats en is er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan. De dag is eveneens bedoeld om verder te kijken: wat levert deze dag op en waar is behoefte aan in de toekomst?

Unieke dag
Wat deze dag uniek maakt, is dat zoveel verschillende Afghaanse jongerenorganisaties de handen ineen slaan. In plaats van ieder voor zich, gaan we allen voor Afghanistan. Ook komen er Afghaanse uitwisselingsstudenten, die momenteel in Nederland zijn, naar het evenement. "We moeten zelf niet verzinnen wat er in Afghanistan moet gebeuren, maar luisteren naar de behoefte uit Afghanistan". Deze woorden illustreren waar de dag voor staat: wat wij vanuit Nederland kunnen doen om de Afghanen te ondersteunen.

Ook bijzonder is de voorstelling 'Licht op herinneringen' door Roshan, een Afghaanse vrouwenvereniging, in samenwerking met INDIGO-WERELD. De vrouwen geven inzicht in hun levens door hun verhaal in een toneelstuk neer te zetten. De thema's en dilemma's van de workshops passeren de revue.

Meer informatie en aanmelden
Het evenement vindt plaats van 13.00 tot 18.30 uur in Mammoni, Mariaplaats 14 te Utrecht. De entree is gratis, mits je je vooraf aanmeldt. Ga voor het complete programma en om je aan te melden naar www.cosnoordholland.nl.

De AfghanistanDag wordt georganiseerd door, stichting KEIHAN, Mayhan Students, Paymaan, Beyond Borders, YaqinArt Production, COS Noord-Holland en enthousiaste individuele Afghaanse geĂŻnteresseerden. AfghanistanDag wordt gefinancierd door Oxfam Novib.

EINDE PERSBERICHT