Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 9 maart 2011

KONINGIN OP STAATSBEZOEK IN QATAR
Blauw Bloed, zaterdag 12 maart om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed uiteraard uitgebreid aandacht voor het staatsbezoek dat koningin Beatrix deze week brengt aan Golfstaat Qatar. Woensdag kwam de vorstin, vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima, aan in Doha, de hoofdstad van Qatar. Hier wordt het koninklijk gezelschap verwelkomd door de emir van Qatar, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

In Qatar gaat het programma volledig volgens plan door. Blauw Bloed volgt de royals op de voet. Zij bezoeken het Museum of Islamic Art, waar binnenkort de tentoonstelling 'Golden Age of Dutch painting' te zien is. Het koninklijk gezelschap maakt ook een uitgebreide wandeling door de kleurrijke Souq Waqif, een soort Oosterse markt.

Tijdens dit staatsbezoek is er geen officieel staatsbanket, maar een besloten lunch. Toch biedt koningin Beatrix haar gastheer een contraprestatie aan in de vorm van een concert van het Amsterdam Barok Orkest. Hierbij is ook de tweede vrouw van de emir, sheikha Mozah, aanwezig.

De koningin is al eerder aangekomen in de Golfregio. Na het uitstellen van het staatsbezoek aan Oman, besluit de vorstin om wel in te gaan op een uitnodiging voor een privé-diner met de sultan van Oman. Dit leidt met name in politiek Den Haag tot kritiek. Het is niet de eerste keer dat een bezoek van of aan ons staatshoofd ophef veroorzaakt. In het verleden maakten leden van de koninklijke familie vaak genoeg reizen die, meestal achteraf, omstreden bleken. En ook gasten die in Nederland met alle egards werden ontvangen, bleken later lang niet altijd van onbesproken gedrag.

Tot slot een uitgebreid interview met een van de bekendste Britse royaltyverslaggevers: Robert Jobson. Hij schreef al meerdere boeken over de Britse koninklijke familie en binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek 'William & Kate - Het liefdesverhaal van de eeuw'. In Blauw Bloed vertelt Jobson alle ins en outs over dit aanstaande koninklijke huwelijk.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht