Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Amsterdam, donderdag 10 maart

20-delige DVD-reeks Historische Oorlogen bij het Algemeen Dagblad

Eerste DVD De Kruistochten gratis direct bij de krant

Het AD maakt een reis door de tijd. Aanstaande zaterdag 12 maart biedt de krant al haar lezers de eerste DVD gratis direct aan bij de krant. Maar liefst 650.000 exemplaren van de DVD De Kruistochten worden in de krant gestoken. Dit tijdsdocument is onderdeel van de 20-delige educatieve documentairereeks Historische Oorlogen op DVD. De overige 19 documentaires zijn de daaropvolgende weken middels een bon in het AD bij diverse verkooppunten verkrijgbaar.

De 20-delige DVD-collectie is exclusief door het AD samengesteld. Deze educatieve serie toont de markantste oorlogsconflicten uit de geschiedenis, bevat uniek beeldmateriaal en is onderbouwd met de visie van verschillende historici. De reeks behandelt diverse onderwerpen, waaronder 9/11, het conflict in het Midden Oosten, de twee Wereldoorlogen, de Franse Revolutie en de Romeinse veldslagen met Julius Caesar. Bovendien is bij alle DVD's een educatieve gids met aanvullende informatie bijgesloten.

Marketing manager AD NieuwsMedia Lydia Kuiterman: Met deze collectie maken kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen op een educatieve wijze kennis met de oorlogen. Hoe komen deze tot stand en wat is de invloed van oorlogen? Een mooie manier om kennis te maken met de geschiedenis van alle oorlogen. Juist deze educatieve inslag is de reden geweest voor het AD om deze collectie aan onze lezers aan te bieden.

De 20-delige collectie Historische Oorlogen kan in één keer worden besteld voor ¤ 49,95 (¤ 65,- inclusief twee bijbehorende boeken). De eerste DVD De Kruistochten wordt op zaterdag 12 maart gratis direct bij het AD gesloten. Vanaf 19 maart plaatst het AD iedere zaterdag en maandag een bon voor een nieuw en opvolgend deel van de collectie. Tegen inlevering van deze bon bij de aangesloten winkelketens kan de AD-lezer de DVD voor maar ¤ 3,95 kopen. Voor de bijbehorende boeken plaatst het AD op zaterdag 30 april en 9 juli een bon voor ¤ 9,95 per deel. De aangesloten verkooppunten zijn Ako, Bladzijde, Free Record Shop, VanLeest, Libris en Primera.

www.AD.nl/oorlogen

DVD-collectie Historische Oorlogen:
Duur: DVD De Kruistochten 75 minuten / de hele reeks 75 tot 260 minuten (Totaal meer dan 2300 minuten) Genre: oorlog
Leeftijd: 12+
Producent: House of Knowledge

De Kruistochten, zaterdag 12 maart
Trojaanse Oorlogen, zaterdag 19 maart
Veldslagen onder Alexander de Grote, zaterdag 26 maart Romeinse Veldslagen & Julius Caesar, zaterdag 2 april Barbaren, zaterdag 9 april
Indiaanse Oorlogen in Noord-Amerika, zaterdag 16 april De Spaanse Verovering van Zuid-Amerika, zaterdag 23 april De Tachtigjarige Oorlog, zaterdag 30 april
Engelse Oorlogen, zaterdag 7 mei
De Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, zaterdag 14 mei Napoleon en de Franse Revolutie, zaterdag 21 mei
De Strijd van België, zaterdag 28 mei
De Amerikaanse Burgeroorlog, zaterdag 4 juni
Russische Revolutie, zaterdag 11 juni
De Eerste Wereldoorlog, zaterdag 18 juni
De Tweede Wereldoorlog, zaterdag 25 juni
De Koude Oorlog, zaterdag 2 juli
Korea & Vietnam, zaterdag 9 juli
Oorlog in het Midden-Oosten, zaterdag 16 juli
Terrorisme, zaterdag 23 juli

Noot voor de redactie,