Gemeente Delft

EMBARGO TOT ZATERDAG 12 MAART 2011 OM 15.00 UUR
MOMENT VAN UITSPREKEN

Huldiging voorzitter krachtsportvereniging Sandow

Zaterdag 12 maart a.s wordt de heer Jan van Zuijlen officieel gehuldigd door wethouder Raimond de Prez voor zijn prestatie in de sport. Van Zuijlen ontvangt deze avond de gouden sportspeld. Naast de huldiging viert krachtsportvereniging Sandow zaterdag ook haar 115-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum overhandigt oud Olympisch sporter ('68) Piet van der Kurk een speciaal jubileumboek aan de heer Van Zuijlen en wethouder De Prez.

Van Zuijlen wordt gehuldigd voor zijn inzet in de Delftse krachtsport voor een periode van langer dan 40 jaar. In 1970 trad Van Zuijlen aan als lid van het bestuur van Sandow. Vanaf 1974 werd hij benoemd tot voorzitter. Onder zijn leiding behaalden meerdere sporters Nederlandse Kampioenschappen in de krachtsport. Van Zuijlen is nog altijd voorzitter van Sandow.

Naast voorzitter van Sandow is Van Zuijlen ook al ruim 25 jaar actief als scheidsrechter. Van Zuijlen wordt door de sporters en coaches alom gewaardeerd en gerespecteerd voor zijn brede en altijd fanatieke inzet voor de vereniging.

Noot voor de redactie (