Politie Utrecht

Stop heling

Persberichten Eemland noord, 11.45 uur

Utrecht, 13-03-2011

Verkeersongeval onder invloed van alcohol
EEMNES In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart heeft omstreeks 04.15 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de A1 net voorbij knooppunt Eemnes. Hierbij zijn wonder boven wonder geen gewonden gevallen.

De 26-jarige automobliste kwam die nacht vanuit de richting van Amsterdam en reed in de richting van Amersfoort. In de buurt van hectometerpaal 30.6 verloor zij kennelijk de macht over het stuur en kwam zij met de auto in de rechterberm terecht. Hierop heeft zij mogelijk tegengestuurd en is zij met de auto vervolgens links tegen de vangrail aangebotst. Toen is de auto over de kop geslagen.

Agenten die op de melding van het ongeval afgingen, hebben de bestuurster van de auto gecontroleerd. Het bleek dat de vrouw uit Leusden te veel alchol had genuttigd. Aangezien zij geen verwondingen had, is zij daarop meegenomen naar het politiebureau. De 62-jarige bijrijder (afkomstig uit Amersfoort) is ter controle vervoerd naar het UMC. Daar is een bloedproef bij de man afgenomen (uitslag nog onbekend). De bestuurster van de auto blies op het politiebureau 775 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

De afdeling Ongevallenanalyse van de verkeerspolitie doet onderzoek naar het ongeval.

Getuigenoproep straatroof
SOEST Vrijdagmiddag 11 maart is een 14-jarig meisje uit Soest het slachtoffer geworden van een beroving. De politie is op zoek naar getuigen.

Die middag fietste het slachtoffer omstreeks 16.30 uur op de Koningsweg vanuit station Soest in de richting van de Eigendomweg. Plotseling kwam er een jongen naast haar fietsen en vroeg haar hoe laat het was. Daarop greep hij haar telefoon uit haar hand en reed snel weg de Eigendomweg in.

Het signalement van de verdachte is als volgt: jongen van ongeveer 13 jaar oud, ongeveer 1.60 meter lang, normaal tot slank postuur, smal gezicht. Hij sprak met een licht Marokkaans accent en droeg een mat zwarte jas met mogelijk een capuchon, daaronder een zwart vest met capuchon en een groen shirt. Hij reed op een zwart/grijze damesfiets met handremmen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).